Turquoise – beție de arome în farfurie, bairam în gură

turc11
Link-uri sponsorizate

Nu știu ce tip ce bucătărie vă place, însă eu o iau razna când aud de mâncare turcească. Razna în sens pozitiv, firește :)

Când mă gândesc la mâncarea turcească, automat, în mintea mea apare următoarea formulare: beție de arome în farfurie, bairam în gură!

Iar dacă mergi la Turquoise, pe strada Theodor D. Sperantia nr 96, chiar vei fi impresionat de preparate.
Îmi place ideea asta de restaurant într-o vilă. Dă un aer aparte. La Turquoise există două părți distincte: cea de terasă – vara acoperișul se rabatează și cea de interior – unde notele turcești sunt mult mai atent punctate la capitolul design.

Locul este mai mult decât generos, ceea ce e bine, pentru că nu riști să aștepți să se elibereze o masă :)

Noi am fost patru. Așa fac de fiecare dată când vreau să testez un loc nou. Îmi iau câțiva prieteni. Este cel mai mișto test de food. 4 gusturi diferite, 4 păreri diferite.

Ei bine, la Turquoise mi-am luat țeapă! Ne-a plăcut tuturor mâncarea! A fost vot unanim -excelent! Nu se întâmplă foarte des asta în gașca mea. De obicei, cineva trebuie să găsească o chichiță cât de mică. La Turquoise nu a fost cazul. Mai mult, mi-a plăcut să văd că personalul cere feed-back: de la servicii și până la muzică.
turc2
Un singur lucru am găsit eu (dar nu e obligatoriu) – absența vinurilor turcești din meniu! Dacă meniul găzduia măcar 1 vin turcesc, nu aș fi avut absolut nimic de comentat. Sigur, nu e obligatoriu să aduci vin din Turcia, însă cred eu că ar completa perfect un meniu excelent.

Prețurile sunt accesibile pentru toate buzunarele. Pe bune, dacă îți comanzi un humus, un kuru cacik, o salată tabbouleh și un babaganus nu mai ai nevoie de fel principal, deși e păcat să ratezi cărnurile și aromele specifice.

Iar dacă mergeți în gașcă, comandați separat, fiecare câte ceva și dați share… așa vă puteți bucura de o experiență culinară variată.

turc3
Serios, la Turquoise nu ai cum să te mulțumești doar cu ce ai tu în farfurie :) Tentația e mult prea mare.

Eu vă recomand să mergeți. Nu știu dacă există un turcesc mai bun în București…

Link-uri sponsorizate

Comments