Zilele sunt viața ta în miniatură

sad1
Link-uri sponsorizate

‘Nu alerga după morți. Altfel, te vor bântui și ei pe tine’, este un citat din serialul The Young Pope. Mi-a plăcut. M-a pus serios pe gânduri.

Pentru câteva secunde, m-am gândit de câte ori am alergat după morți în viața mea. Acum, vă rog să înlocuiți morți cu ‘ex’ și vedeți ce vă iese :)

Câtă energie am pierdut pe parcursul vieții alergând după… amintiri?
Nu cumva prea multă?

Ce ne face să alergăm după foști/e? Amintirile! Ne place să ne mințim cu ideea că există șanse să mai fie la fel, deși undeva, în interior, știm clar că e o vrăjeală.

Însă, în loc să ne vedem de drum și să încercăm să ne construim viața mai departe, ne agățăm de ceea ce a fost. Iar asta înseamnă frică! Frică de nou, de necunoscut, frica de a o lua din nou de la capăt!

Ce efort!

E tare nasol să te lași bântuit de fantomele trecutului. Nu-ți dau voie să te bucuri de prezent și nici nu te lasă să te ocupi corect de viitor. Cum poți să apelezi la ceea ce se numește Mental Time Travel – știți voi, capacitatea omului de a se proiecta în viitor -, când tu ești sâcâit non-stop de trecut?

Nu prea merge, nu-i așa? Mai ales când trecutul ăla doare!

Și atunci ajung la vorbele lui Robin Sharma, care spune: ‘nu poți avea o poveste în care ești victimă, o poveste pe care o repeți zilnic și, în același timp, să vrei să cucerești lumea’.

Are dreptate! Nu poți să pornești să cucerești lumea cu deranj la interior. Nu iese!

Pentru a putea face ceva cu adevărat remarcabil, pentru a putea să-ți construiești o viață mișto, trebuie să îngropi complet fantomele trecutului. Le faci o slujbă de pomenire – la biserică sau mental (e alegerea ta) și îți vezi de treabă.

Nu mai lasă trecutul să-ți fie stăpân! Tu ești stăpânul propriei vieți, iar ‘zilele sunt viața ta în miniatură’. E bun Sharma, recunosc.

Așa e. Zilele chiar sunt viața ta în miniatură! Întrebarea este: ce faci cu ele? Le arzi pe chestiuni care oricum nu se mai pot repara sau le folosești pentru a-ți construi o viață de care să te bucuri din plin?

Ca să poți fi o persoană fericită… e nevoie de un mindset puternic, e nevoie de pregătire pe toate planurile: fizic, psihic(emoțional) și spiritual.

‘Toate imperiile exterioare încep cu o lume interioară’ – Robin Sharma.

Nu uita asta! Totul pornește din interiorul nostru.

Drept urmare, ce mai aștepți? Dă-i drumul la treabă și cucerește lumea. Și încă ceva, fă-o zâmbind!

Foto Credit: abstract.desktopnexus.com/

Link-uri sponsorizate

Comments