Frumusețe colaterală

will1
Link-uri sponsorizate

Imaginează-ți că suferi! Imaginează-ți că te doare! Te doare tot corpul! Nu ai chef de nimic. Plutești inert/ă în lumea asta. Abia te târâi pe străzi.

Dimineață, când sună alarma, urăști și ziua în care te-ai născut. Nu vrei să te dai jos din pat, te simți lipit de el, capul tău are două tone…

Nu ai chef de nimic, nu vrei să vezi pe nimeni, iar atunci când te afli pe stradă, privești spre cer și trimiți printre dinți un: ‘fmm’, cu speranța că ‘ăl bătrân’ va încasa în plin vorba ta :)
Ce se întâmplă atunci când suferi?

Te deconectezi de la viață, ratezi complet esența! Intri într-un vârtej al suferinței, într-o spirală negativă, care te macină până când te face bucăți.

Cam asta este povestea filmului ‘Collateral Beauty’. L-am văzut acum câteva zile. Mi s-a părut mișto. Iubitei mele nu i-a plăcut. I s-a părut slab.

Eu am fost atent la simbolistică și mi s-a părut interesantă.

Imaginează-ți că ai trecut printr-o despărțire nașpa! Ce faci atunci când ai sufletul (creierul) praf? Juri că nu o să mai iubești niciodată! Drept urmare, acolo, în creierul tău, îi transmiți iubirii un mesaj de adio.

Acum imaginează-ți că a doua zi, în timp ce te plimbi pe stradă, te trezești abordat de o femeie care-ți arată mesajul și îți spune: ‘îmi pare rău, dar nu pot accepta să ne despărțim!

Eu exist în tot ceea ce vezi în jur. Nu poți să trăiești fără mine. Aia nu e viață, ci chin. Nu renunța la mine, te rog!’

Așa-i că te-ai freca la ochi?

Ce mai faci atunci când suferi? Te superi pe timp! Și îi trimiți și lui un set de ‘metafore’. Imaginează-ți că, la un moment dat, te trezești față în față cu un puști care-ți arată mesajul tău și îți spune: ‘pe bune? Ai tupeu să mă cerți? Dar tu ce faci? Ce faci cu cadoul pe care ți l-am oferit? Îl arzi pe nimicuri? Îți distrugi viața și dai vina pe mine? Ei bravos!’

Cum ar fi? Mi se pare mișto! Cred că ar fi cea mai scurtă analiză din viața unui om. Totul ar porni de la întrebarea: ‘nu cumva are dreptate?’

De aici și până la răspuns ar fi doar un pas.

Da, ‘Collateral Beauty’ este un film despre suferință și renaștere, regăsire. Sunt lucruri care ne pocnesc pe toți la un moment dat, sunt situații care ne obligă să renaștem, să ne regăsim. Sigur, nu toată lumea și reușește, din păcate.

Va fi viață noastră la fel după aceste suferințe? Cu siguranță nu!

Însă cine spune că nu va fi frumoasă?

Nu rămâneți în văgăuna suferinței! Căutați frumusețea, chiar și atunci când simțiți că nu mai vreți nimic. Ea este acolo… cu mâna întinsă. Abia așteaptă să vă scoată din starea aia… Încercați! Funcționează!

Foto Credit: hindustantimes.com/

Link-uri sponsorizate

Comments