Nu anul aduce schimbarea, ci tu!

2017
Link-uri sponsorizate

Ne apropiem cu pași rapizi de finalul lui 2016 și Facebook-ul se umple încet, dar sigur, de bilanțuri și de dorințe.

Știți a ce îmi sună chestiunea asta? A moft! E ca atunci când spui: ‘gata, nu se mai poate, trebuie să țin dietă! Încep de luni’ :)

Însă nu specifici și care luni.
Așa spunem și când se schimbă anul: ‘wow, gata, de la 1 ianuarie trebuie să fac o schimbare’.

Așa e! Și, pe 1 ianuarie, te trezești pe la amiază, după ce te-ai pus în cap serios de Revelion. Ia dă-i tu drumul la schimbare… dacă mai reușești să-ți menții echilibrul :) Și uite așa te apuci pe 2 :)

Ei bine, nu anul aduce schimbarea, ci tu.

Degeaba se schimbă anul, din 16 în 17, dacă tu nu înveți să fii asumat/ă, dacă continui să te bălăcești în zona de confort.

Foarte multă lume simte nevoia unei schimbări, fără o legătură reală cu începerea unui nou an, însă totul rămâne, din păcate, la nivel declarativ.

Nu mai spun ca nu îi înțeleg pe cei care spun că a fost un an prost, nasol. Anul, în sinea lui, nu este bun sau prost. Este o simplă cifră!

Nu el este bun sau prost, ci tu! Mai precis modul în care răspunzi anumitor stimuli sau situații. Asta îți face anul bun sau prost – reacția ta!

Și eu am spus că 2015 a fost un an prost. Și, într-un fel, a fost, în sensul că a fost un an de tranziție de la statutul de muncitor pe plantație la cel de freelance și, în plus, mi-am pierdut și mama. Însă, pot spune, fără ezitare, că a fost totuși un an extrem de interesant.

Vedeți, indiferent de sincopele care apar, există și aspecte interesante, pozitive. Totul e să vrei să le și vezi.

Despre 2016 ce pot să spun?

Pentru mine a însemnat o nouă reinventare. Mi-am lansat prima carte, iar experiența trăită de atunci, feed-back-ul primit de la cei aproape 6000 de oameni care au ales să o citească, a fost fabuloasă. Și continuă să fie!

Am ezitat mult înainte să fac acest pas. Știam că voi părăsi zona mea de confort, dar am făcut-o, fără să mă mai tem. Am avut curajul să mă lansez pe acest drum, iar rezultatele au fost incredibile. Nu aveți idee cât de mult te ajută să vezi că oamenii îți scriu și îți mulțumesc. Este o energie incredibilă.

Revenind la 2016, pot spune că a fost un an nebun. Un an în care am ieșit aproape în fiecare zi. În viața mea nu am socializat atât de mult. Și am senzația că și 2017 va fi cel puțin la fel :)

În 2016 am învățat că dacă stai în casă și aștepți… rămâi cu așteptarea!

Jur că m-am bucurat de fiecare zi, de fiecare clipă, așa cum am putut. Și a trecut ca un val înspumat. Nici nu mi-am dat seama când a trecut.

Însă, dacă privesc înapoi, îmi dau seama că am făcut o grămadă de lucruri. Care a fost cheia?

Mi-am văzut de treaba mea și doar de treaba mea! Și am fost disciplinat! Fără disciplină nu merge!

Așa voi face și în 2017 când, bineînțeles, îmi voi lansa și cea de-a doua carte, la care mai am doar puțin de scris :)

Ce-mi doresc de la 2017? Sănătate! Este cea mai importantă.

Restul ține de planificare, concentrare, acțiune și curaj!

Acum, la final de an, nu-mi rămâne decât să vă mulțumesc pentru susținere, pentru faptul că ați fost aici pe parcursul acestui an, aici, adică alături de mine.

Sper să-mi rămâneți aproape și în continuare.

Mulțumesc din suflet! Să aveți un An Nou fericit!

Link-uri sponsorizate

Comments