Cum să-ți alegi casa fără să apară discuții în cuplu?

casadevis1
Link-uri sponsorizate

Să iubești este superb! Pur și simplu simți că plutești.

Stop! Frână!

Asta se întâmplă la început și ar fi bine să o numim îndrăgostire! Știți voi, perioada aia de beție hormonală, perioada aia cu zeci de stoluri de fluturi care zboară ca bezmeticii prin interioarele sufletelor noastre.
Sigur, această stare o putem întâlni și peste ani! Se numește iubire și este dovada supremă a faptului că focul de la început nu a fost doar o iluzorie ardere hormonală.

Ei bine, să iubești este minunat, însă nu tocmai ușor. Știți cum se spune: să-ți găsești sufletul pereche este simplu; să-l păstrezi e mai greu :)

Iar asta se întâmplă deoarece iubirea vine la pachet cu niște lucruri care îl cam trag de urechi pe copilul din noi. Vă propun să le numim responsabilități!

Una dintre aceste responsabilități, dacă nu cea mai importantă, pleacă de la întrebarea: unde vom locui?

Fără îndoială, este întrebarea care apare, mai devreme sau mai târziu, în orice cuplu.

Varianta ‘cu părinții’ nu este recomandată! Pe bune, cine vrea să aibă dușmanii în aceeași încăpere? Chiar nu este o combinație de preferat!
nightmare1Veți avea o grămadă de probleme – de la spălatul vaselor și până la intimitatea restricționată de prezența părinților prin tot felul de zone ale casei… fix când ți-e lumea mai dragă.

Drept urmare, recomandarea mea este să nu ezitați să puneți întrebarea: unde vom locui?

Aici pot apărea primele semne de neînțelegere sau, dimpotrivă, semnele care să vă indice faptul că iubirea voastră este sudată și că, din fericire, vă îndreptați în direcția cea bună.

Ei bine, în momentul în care vă puneți întrebarea: ‘unde vom locui?’, apar imediat primele analize financiare. Ambii parteneri își fac calcule, preferabil împreună, nu separat. Ca în Caragiale – unul la Primărie, două la Prefectură etc…

Doar că aici, analiza se face cât se poate de serios.

Buuun, cred că pasul imediat următor este întrebarea: ‘chirie sau credit?’

Dacă sunteți un cuplu aflat la început, vă sfătuiesc să alegeți chiria! Măcar un an. Ieșiți mai bine și aveți suficient timp să vedeți cum funcționează tractul intestinal al relației voastre.

Dacă vă opriți la chirie, gândiți-vă bine la zonă și la numărul de camere. Dacă alegeți să stați împreună pentru 1 an, nu aveți nevoie de extra spațiu pentru copii. Copiii vor intra în pasul doi al planului vostru locativ.

Și atunci, puteți cu ușurință să alegeți un apartament de două camere sau, în funcție de buget, o garsonieră, desi eu aș alege spațiul. Serios, mă simt sufocat în garsoniere. Dar este doar părerea mea.

Okay, dacă ați ales chiria, ceea ce fac mulți tineri în ziua de azi, urmează a treia întrebare: ‘în ce zonă?’

Zona este extrem de importantă. De ce? Păi din cel puțin două motive. Dacă ai o viață ca a mea, o viață care gravitează în jurul centrului, e puțin peste mână să te duci în Berceni (spre periferie).

Și atunci, ce faci? Cauți ceva mai aproape de locul în care-ți petreci cea mai mare parte a timpului.

O zonă aflată cât mai aproape de locul de muncă! Mi se pare esențial! Cu asta scutești nervi și timp ars aiurea. Părerea mea. Sigur, dacă muncești în Pipera, poți să te muți la Romana sau Unirii (sau oriunde pe traseu), ai metrou care te duce direct.

Așadar, atunci când îți cauți o casă cu chirie, este musai să gândești cât se poate de practic și pragmatic.

E vorba despre confortul tău!

După ce ai ales zona, ce faci? Pui întrebarea cu numărul 4: bloc nou sau vechi?

Și aici mi se pare un element important. Mai ales dacă alegi să te muți undeva în centru, mi se pare important să afli câteva detalii despre bloc. Apropo, la un moment dat am dormit într-un bloc de pe Magheru. Eram la etajul 1 și simțeam fiecare metrou care trecea pe sub bloc.

Nu e deloc funny. Și este un detaliu aparent minor. Acum, ia gândește-te să simți mici cutremure, zilnic, timp de un an? Dacă vrei să te abonezi la cămăși care se închid la spate, ești invitatul meu :)

Ei bine, la capitolul ‘bloc nou sau vechi’ trebuie să vezi cum te încadrezi în buget.

Pasul imediat următor se rezumă la o nouă întrebare: ‘gol sau mobilat?’ Și dacă este mobilat, cât de mobilat? Aici trebuie să mergi și șă vezi!

Dacă îl iei gol, asta înseamnă investiție! Sigur că sunt lucruri care-ți rămân, însă lucrurile alea trebuie să intre în casa care este trecută în planul doi al vieții voastre la comun. Complicat, nu credeți?

Sincer, eu aș alege un apartament deja mobilat. Nu mai vorbim despre orientare. Nu știu dacă e funny să vezi ziduri oriunde te-ai uita pe geam. Eu cred că nu :)

Nu știu, eu sunt născut și crescut în Drumul Taberei și sunt obișnuit cu verdeață la geam :)

Ei bine, credeați că ați scăpat? Neaaah. Nu e așa de simplu. Trebuie să vă interesați de vecini, să aruncați un ochi pe tabloul de întreținere – ca să nu vă treziți în situația în care trebuie să încălziți apă pe aragaz… mă rog, dacă mai aveți apă :) S-au întâmplat și astfel de cazuri.

Vedeți cât de greu este să te hotărăști asupra unui loc în care urmează să locuiești? Trebuie să mergi să vizionezi mai multe variante, să cântărești bine plusurile și minusurile și abia apoi să iei o decizie.

În plus, trebuie să te armonizezi cu partenerul/a, ceea ce nu este tocmai ușor. Poți afla că tu ai anumite dorințe și ea… altele! Și uite așa trebuie să învățați să negociați, să atingeți acel tip de compromis util relației voastre. Se numește comunicare eficientă!

Sfat – nu care cumva să lași de la tine crezând că va fi okay! Dacă nu îți place un loc, spune, cu fermitate! Altfel vei avea parte de un an urât!

Iată doar câteva lucruri pe care trebuie să le iei în calcul atunci când vrei să locuiești împreună cu partenera/ul.

Nu este ușor.

Slavă Domnului că există oameni care s-au gândit că n-ar fi rău să ne ușureze munca :)

Ei și-au unit forțele și au lansat Wizmo.ro, o platformă care le întinde o mână de ajutor tuturor celor care sunt interesați de zona imobiliară – cei care își caută o locuință sau cei care vor să vândă.
wizmo1Wizmo este ușor de folosit, atât pe mobil, cât și desktop, beneficiază de un sistem de reviews prin care userii pot oferi feedback agențiilor – ceea ce mi se pare extrem de important; este o platformă care te pune în contact direct cu cel care a postat anunțul și, iar important, totul este gratuit.

În plus, te invit să accesezi cu încredere zona de sfaturi. Vei afla o grămadă de lucruri utile care te vor ajuta în alegerea viitoarei locuințe. Sunt lucruri la care nu te-ai gândit, dar care sunt importante și îți ușurează alegerea.

Una peste alta, dacă vrei să-ți găsești o locuință – indiferent că vorbim despre chirie sau despre o locuință pe care vrei să o cumperi, intră pe Wizmo.ro. Chiar este de mare ajutor.

Succes.

Foto Credit cover: buyinme.com/

Foto Credit interior: independent.co.uk/

Link-uri sponsorizate

Comments