Închisoare pentru educație sexuală

eu4
Link-uri sponsorizate

Într-o țară în care educația sexuală nu a fost prezentă niciodată în sistemul de învățământ, te-ai aștepta să vezi politicieni dornici să rezolve această problemă. Nu de alta, dar numărul mare de nașteri intregistrat în rândul minorelor este alarmant.

De avorturi mai are sens să mai vorbim? Eu cred că nu!

Tinerii își încep viața sexuală complet lipsiți de informație. Fac sex fără prezervativ și nu conștientizează faptul că ‘mie nu mi se poate întâmpla’ este o abordare fără acoperire în realitate.
Ce fac însă politicienii? Încearcă să încătușeze educația sexuală!

Da, ați citit bine – cătușe!

În acest sens, există și o propunere legislativă lansată de stimabilul Ninel Peia. Partidul nu mai contează, pentru că întunecimea gândurilor (deși i-aș spune prostie pură) nu are granițe politice.

Ce vrea nenea ăsta? Simplu – ca școlile și profesorii care predau educație sexuală, fără să aibă acordul scris al părinților, să riște amenzi sau chiar închisoare de până la 2 ani.

Care este argumentul lui? Cică, vezi Doamne, sunt copii care au ajuns la psiholog din cauza informațiilor primite la orele de educație sexuală de la școală. Noaptea minții! Întuneric gleznă, vorba unui prieten.

Păi băi, nea’ Grigore, copiii aia au ajuns la psiholog din cauza informațiilor primite la școală sau din cauza convingerilor rigide care le-au fost vârâte cu fierul încins în creier… acasă?

Iată ce declară acest politician pe care l-aș trimite urgent la o evaluare psihiatrică!

„Nu sunt împotriva educației sexuale, dar eu, ca părinte, vreau să-mi dau acordul scris pentru că vreau să știu cine predă acea oră de educație sexuală copiilor mei, vreau să știu dacă acea persoană nu este cumva gay, vreau să știu dacă acea persoană e pregătită pentru așa ceva și ce conține acea oră de educație sexuală”. Tare sau ce? Mai e și homofob pe deasupra!

Păi stau eu și te întreb pe matale – tu ești pregătit pentru meseria de politician? Ce noțiuni de educație sexuală ai talică? Faptul că ai 3 copiii nu înseamnă nimic. Ghici ce – și femeia care spală scara la mine la bloc are tot 3.

Sigur că și sistemul duce lipsă de oameni care să fie capabili să îi învețe pe copii ce e aia sex, cuplu, iubire etc. Aici îi dau dreptate! Însă sistemul are mari probleme cu educația în general!

Pentru că dacă nu ar fi avut, nenea ăsta nu ar fi ajuns ever în politică! Într-o țară cu un sistem de învățământ funcțional, domnul Peia ar fi vândut cartofi în piață.

Știți unde se vede prostia umană?

Atunci când realizezi că oamenii ăștia latră la cer, deși nu au motive.

De ce spun asta? Pentru că în școală nu se face educație sexuală! Nu există o asemenea oră, de religie însă este – și, apropo, vreau și eu să văd cine predă religia.

În școală se face educație pentru sănătate. Și fiica mea are opționalul ăsta. Trist știți ce este? Că doar 6% dintre părinți au semnat la nivel național pentru participarea copiilor lor la acest opțional. Ce învață copiii acolo? Chestiuni legate de sănătate, nutriție, mișcare, sport, educație sexuală etc. Chestii de bază!

Vă dați seama cât de tâmpiți pot fi anumit părinți?

Cum să nu-ți lași copilul la un astfel de opțional! Noaptea minții și în rândul lor. Întuneric gleznă!

Da, mă revolt, mă revolt pentru că m-am săturat să mă confrunt cu analfabetism emoțional, cu analfabetism sexual, cu rigiditate patologică. Și, oricât ar spune prietenul Eftimie, lucrurile astea se rezolvă prin sistemul de învățământ, prin școală. Nu acasă!

Cine să-i învețe pe copii despre sex? Noi, părinții, care nu am avut parte de o educație sexuală corectă? Și aici nu mă iau în calcul pe mine și pe alții ca mine, oameni care am avut norocul să trăim în familii de intelectuali, de oameni care aveau în casă cărți de educație sexuală.

Nu, aici vorbesc despre toată România – și aia urbană, dar și aia rurală. Să nu aveți senzația că dacă trăim la oraș suntem la fel de deschiși. Oooo, nici vorba de așa ceva.

Analizați puțin și vedeți cât timp a trecut de când țăranii au migrat spre oraș și vedeți cum puteau ei să-și schimbe mentalitățile? S-a întâmplat oare asta? Eu cred că nu!

Drept urmare, eu sunt de acord cu ONG-urile care susțin introducerea obligatorie a orei de educație sexuală în școli. Încă din clasa 1.

Dacă ar fi după mine, în primii 3-4 ani de școală i-aș introduce pe copii în lumea iubirii, în lumea vieții de cuplu, într-un mod cât se poate de interactiv și vizual, cu exemple clare de așa da și așa nu, după care, de prin clasa a 4-a încolo, i-aș introduce ușor ușor în zona de educație sexuală. Uite așa, după 8 ani de școală, când ar ajunge în pragul liceului, copiii ar avea cunoștințe despre ce înseamnă cuplu, iubire, comportamente toxice, empatie, sexualitate etc.

Este nevoie de așa ceva? Este!

Infinit mai mult decât de ora aia de dirigenție unde, de obicei, se face matematică!

Întrebarea este: există oameni pregătiți să le transmită copiilor aceste informații? Sau rămânem în Evul Mediu la ce spune Eftimie – la idei de genul “dacă vă masturbați orbiți și vă crește păr în palmă”?

Eu nu sunt psiholog și nici nu cred că psihologii ar trebui să țină orele astea (cu scuzele de rigoare, dar prea puțini știu să vorbească în public), dar jur că mi-ar plăcea să vorbesc cu adolescenții despre sexualitate, relații, viață de cuplu, familie etc…

Ar fi o provocare senzațională pentru mine.

Mă rog, nu despre asta este vorba. Spun doar că politicienii ar trebui să fie nițel mai asumați și să nu mai propună tâmpenii.

Voi ce credeți? Este sau nu nevoie de educație sexuală în școli?

 

 

Link-uri sponsorizate

Comments