De ce suntem nefericiți din dragoste? (VIDEO)

unhappy2
Link-uri sponsorizate

Multă nefericire în dragoste! O întâlnesc zilnic. Oameni ajunși la capătul răbdării, oameni care nu mai văd luminița de la capătul tunelului.

Îmi scriu cu o brumă de speranță și mă întreabă ce să facă?

De unde vine această nefericire din dragoste?

Să fie dragostea în sine un dușman? Dacă ne raportăm la dragoste strict ca la un cocktail hormonal, ceea ce, de altfel și este, da, putem spune că dragostea este un dușman pentru noi – ne ia mințile, ne face să ne simțim ca atunci când ne drogăm și nu ne lasă să vedem defectele celuilalt.

Hmmm, să fie doar asta?

Eu cred că nu!

Putem adăuga lejer și lipsa de informație vis-a-vis de relații. Cei mai mulți oameni habar nu au ce înseamnă o relație. Și, așa cum spune Dan Ariely în seria Google’s Modern Romance, intră în relații fără să se întrebe de ce.

Asta nu ar fi, să spunem, o mare problemă – deși e aiurea să intri într-o relație dorind companie și să te trezești că celălalt își dorește familie și copii.

Marea problemă este că, în era social media, nu mai suntem dispuși să investim în relațiile noastre, idealizând constant opțiunile exterioare.

Ariely susține că am ajuns atât de superficiali, încât la apariția primei probleme avem tendința de a vedea cum este iarba din curtea altor persoane? Nu cumva e nițel mai verde?

Ce înseamnă asta? Că am ajuns să fim insuficient implicați în relațiile noastre, având în permanență un picior în afară.

Cam ăsta este motivul pentru care ajungem la nefericire din dragoste – nu prioritizăm ceea ce avem, ci ne gândim tot timpul la ce alte opțiuni există.

Ce credeți despre asta?

Foto Credit: churchleaders.com/

P.S.1: Cea de-a doua mea carte s-a lansat. Daca vrei sa comanzi ‘Iubirea de la A la Z – Alfabetul relatiilor’, o poti face de AICI

Link-uri sponsorizate

Comments