Nu mă văd trăind lângă altcineva!

eumens
Link-uri sponsorizate

“Nu mă văd trăind lângă altcineva” este o minciună crâncenă pe care ne-o spunem de mai multe ori pe parcursul vieții.

O spui la 16-17 ani, când ai prima relație. Asta vine la pachet cu ‘ești sufletul meu pereche’.

După ce se produce despărțirea, începi să suferi și nu înțelegi de ce.
În scurt timp, în peisaj apare altcineva, iar tu simți că renaști. Hopa, încă un suflet pereche :)

După o altă perioadă de timp, când crezi că ai dat de ‘the one’, iar scoți din cutia cu maimuțe marea minciună: ‘nu mă văd trăind lângă altcineva’. Uneori nici măcar nu îți dai seama că vorba asta îți aruncă de gât niște lanțuri de alea groase ca de ancoră.

Ești prins total! Și nu, nu ești prins de iubire. Asta se întâmplă rar. Nu mai spun că oamenii care iubesc cu adevărat nu spun: ‘nu mă văd trăind lângă altcineva’.

Oamenii care iubesc cu adevărat spun: ‘este posibil să ajung și în situația asta. Viața te poate duce în tot felul de direcții și, oricât ai încerca, uneori e greu să te pui în calea ei. Însă acum am o relație, iubesc și încerc să fac tot posibilul ca relația mea să functioneze’.

Acum, luați segmentul ăla de oameni care spun: ‘nu mă văd trăind lângă altcineva’. Ei sunt captivi! Captivi în propria închisoare mentală!

Ei își blochează orice șansă de repliere, orice șansă de a o lua de la capăt. Nici măcar nu iau în calcul varianta că se pot despărți. Ei cred că, gata, dacă au găsit acel ‘suflet pereche’… totul s-a încheiat și vor avea partea de o everlasting love ca în povești.

Spre deosebire de cei care rămân deschiși, cei care cred în povești suferă cumplit, de multe ori chiar mintindu-se că nu se văd lângă altcineva.

Am întâlnit o sumedenie de cazuri în care acel ‘nu mă văd lângă altcineva’ însemna frică! Frică pură! Frică de nou, frică de necunoscut. ‘Cum să o iau de la capăt? Pe ăsta măcar îl știu. Dacă următorul va fi mai rău?’

Aproape toți pun răul înainte. Foarte puține sunt cazurile în care oamenii au încredere și pornesc la drum cu ideea că va fi bine!

Așa ne-am educat! Pe rău!

În alte cazuri, acest ‘nu mă văd trăind lângă o altă persoană’ înseamnă dependență emoțională, abuz crâncen.

Sunt persoane care, deși sunt abuzate în cel mai grotesc mod de niște psihopați, acceptă să rămână în relațiile alea toxice, relații care le fac rău fizic, la propriu, spunând ‘îl iubesc’.

În cazurile astea, le întreb: ‘ai încercat să vezi ce-ți aduce bun această relație?’

De cele mai multe ori, ca să nu spun în toate, răspunsul este: nimic!

De ce rămân? Pentru că a fost bine la un moment dat! Iubesc amintiri!

Vedeți ce complicate sunt lucrurile atunci când cauți sufletul pereche?

Acest concept imbecil ne face să ajungem să înghițim toate nenorocirile de pe lume, crezând că ele fac parte din iubire. Ei bine, o spun ferm, chiar dacă iar voi fi acuzat că sunt idealist – NU FAC!

Șantajul emoțional de tipul: ‘dacă nu faci asta, plec!’ sau abuzul emoțional ‘lasa că știu eu ce faci’ – nu au nicio legătură cu iubirea, ci cu neîncrederea, stima de sine scăzută, dorința de control sau cu manipularea.

Nu știu cum se face că de fiecare dată când cineva spune ‘nu mă văd trăind lângă altcineva’, în peisaj apare și suferința!

Cumva e și normal. Toate victimele își apără abuzatorii. De aia îi și caută, nu?

Iar atunci când îți blochezi viața, crezând în niște concepte care nu au niciun suport real, suferința e cam singura variantă.

Din păcate, știți care este partea nasoală? Că oamenii ăștia nici măcar nu mai sunt capabili să realizeze în ce hal de abuzați sunt. Unii chiar așteaptă să vadă cât de jos pot coborî. Îi înțeleg, am făcut și eu prostia asta. O singură dată.

De atunci m-am jurat că așa ceva nu se va repeta.

Culmea, atunci și eu foloseam minciuna cu ‘nu mă văd trăind lângă altcineva’.

În momentul în care am început să lucrez cu mine, mi-am dat seama că minciuna asta mă trage în mocirla suferinței, că îmi pune pierdici în calea dezvoltării și am renunțat la ea. Am aruncat-o la gunoi.

Acum, când sunt într-o relație, nu spun: nu mă văd trăind lângă altcineva. Habar nu am ce îmi va oferi viața peste 10 ani. Aș minți să spun că știu.

Asta nu înseamnă că nu fac totul pentru ca relația mea să meargă.

Apropo, știți de ce divorțează/ se despart oamenii? Știți care sunt motivele?

1. Lipsa implicării – 73%
2. Certurile prea dese – 56%
3. Infidelitatea – 55%
4. Se căsătoresc prea devreme – 46%
5. Așteptările nerealiste – 45%
6. Lipsa egalității în relație – 44%
7. Lipsa pregătirii pentru căsătorie – 41%
8. Abuz – 25%

Astea sunt principalele motive de divorț/ despărțire. Acum vă rog să faceți un exercițiu de imaginație și să vă întrebați: oare câți dintre oamenii din exemplele de mai sus și-au spus ‘nu mă văd trăind lângă altcineva’? și unde se aflau în relațiile lor – la servă sau la primire?

Așa vă veți da mai ușor seama cât de toxică este vorba asta.

P.S.: Sigur că există și cazuri în care sunt oameni care au reușit să obțină acel echilibru în relația lor și să construiască o iubire sănătoasă. Acolo poate apărea acest ‘nu mă văd trăind lângă altcineva’ într-o conotație pozitivă. Din păcate, acest gen de relații sunt într-un procent extrem de mic.

P.S.1: Cea de-a doua mea carte s-a lansat. Daca vrei sa comanzi ‘Iubirea de la A la Z – Alfabetul relatiilor’, o poti face de AICI

Link-uri sponsorizate

Comments