Vrei un înger? Oferă-i un Rai!

love1
Link-uri sponsorizate

“Dacă un bărbat așteaptă ca femeia să fie un înger în viața lui, el trebuie ca mai întâi să îi ofere un Rai. Îngerii nu trăiesc în iad!”, cam așa sună un citat pe care l-am văzut acum câteva zile pe Facebook.

Mi se pare foarte tare.

În el se află esența relațiilor funcționale.
Vrei un înger? Oferă-i un Rai!

Este atât de simplu. Cel puțin la prima vedere.

Din păcate, doar puțini bărbați reușesc să le ofere femeilor lor un Rai, așa cum – trebuie să admitem – sunt puține femei care mai reușesc să fie îngeri în vremurile astea.

Din păcate, tiparele educaționale ne-au transformat în rivali și mi-e teamă că lucrurile nu se vor schimba prea curând.

Când am văzut citatul din primul paragraf, m-am gândit automat la Alfred Adler și la cartea ‘Cooperarea între sexe’, pe care o citesc acum.

Ei bine, Adler desface foarte bine rolul dominant al bărbatului și ne explică de unde vine această sete de dominare.

Totul se bazează pe un sistem educațional extrem de bine gândit.

“Dominația masculină nu s-a născut ca un fapt natural, ci a trebuit să fie asigurată de numeroase legi. (…) Victoria bărbaților a fost echivalentă cu subjugarea femeilor. În special lucrările despre dezvoltarea dreptului stau elocvent mărturie pentru acest proces de subjugare. Dominația masculină nu a fost o stare naturală, ci a devenit necesară numai în decursul luptei continue cu popoarele învecinate, când bărbatului i-a revenit un rol semnificativ de care s-a folosit până la urmă pentru acapararea definitivă a conducerii. (…)

Pentru a-și justifica dominația, bărbatul susține în general că, pe lângă faptul că poziția lui este dată de la natură, femeia este o ființă inferioară. (…) O consecință gravă a acestui mit al inferiorității a tot ce ține de feminin este o ciudată dihotomie conceptuală. Masculinul este identificat pur și simplu cu tot ce e valoros, puternic și victorios, iar femininul, cu tot ce e obedient, servil și subordonat”, scrie Adler în cartea lui.

Așadar, după cum vedeți, dominația masculină are toată istoria de partea ei. Nu este ceva natural, ci ceva construit, cu migală și impunere.

Acum, vă rog să-mi dați voie să revin la Rai și la îngeri.

Ținând cont de cele scrise de Adler, este aproape imposibil ca bărbatul să-i poată oferi femeii un Rai.

Câtă vreme el o vede ca pe ceva inferior, nu va putea niciodată să-i asigure un climat care să o facă pe ea să fie un înger.

În cel mai bun caz, bărbatul îi poate asigura un iad ceva mai plăcut :)

Nasoală perspectivă! Nasoală rău. Și totuși, eu nu cred că trebuie să dezarmăm. Chiar există bărbați care înțeleg și văd femeia ca pe o entitate egală, chiar sunt bărbați care au înțeles faptul că pentru a avea lângă ei un înger, ei trebuie să fie Rai; așa cum există și femei care au înțeles faptul că nu toți bărbații le invită în iad.

În iadul dominator, în acea hazna morală în care ele vor fi întotdeauna supuse și șifonate.

După părerea mea, așa cum am fost educați să ne credem superiori; așa putem să ne educăm să fim egali.

Este tot o chestiune de adaptare la social, la vremuri, la imediat.

Pe bune, haideți să fim sinceri – îngerii mor în iad! Nu pot respira!

Iar dacă relațiile noastre se transformă în iad, cum putem avea aspirații la o viață fericită?

O viață fericită se poate dezvolta doar într-un climat în care nu există dominator și supus, în care nu există superior și inferior, ci doar oameni care se iubesc, sănătos și curat.

Or pentru asta e nevoie în primul rând să eliminăm războiul dintre sexe și să ștergem absolut toate sistemele toxice care ne-au fost băgate în cap de-a lungul veacurilor.

Doar așa putem construi relații funcționale și oameni fericiți.

Doar puțini oameni au înțeles asta și aplică… atingând fericirea mult dorită.

Sincer, sper ca din ce în ce mai mulți oameni să se vindece de aceste tipare care nu fac altceva decât să ne încarce cu ură și toxicitate.

Să iubești chiar înseamnă să nu faci rău! De aici trebuie construită fericirea!

P.S.1: Cea de-a doua mea carte s-a lansat. Daca vrei sa comanzi ‘Iubirea de la A la Z – Alfabetul relatiilor’, o poti face de AICI

Foto Credit: vividscreen.info/

Link-uri sponsorizate

Comments