Hotel Privo – perla din Ardeal

hotel_privo
Link-uri sponsorizate

Virgil Ianțu a fost primul care mi-a spus că e musai să trec pe la Privo dacă ajung în Târgu Mureș.

‘Au niște vinuri excelente, iar hotelul arată de senzație’, mi-a spus Virgil prin vară.

‘Eeee, să vedem când o să ajung pe acolo’, i-am spus eu pe atunci. Lipsea o ocazie.

Ei bine, ocazia a venit marți și miercuri, cu ocazia drive test-ului organizat de Peugeot cu ocazia lansării noului SUV – 3008.

Coloana de 15 mașini a plecat din București, de la Bistro Voila și s-a oprit în Târgu Mureș, fix la Privo. A fost ocazia ideală de a cunoaște acest hotel despre care auzisem doar lucruri frumoase.

Privit din afară, Privo arată ca o clădire modernă de birouri. Multă sticlă!
privo_out

Peste tot sticlă. La interior, decorul este minimalist, modern… atmosfera fiind una extrem de plăcută. Interesante mi s-au părut holurile lungi și designul ușilor de la camere. Foarte mișto gândit.

Ei bine, ajungând la cameră, am avut parte de prima surpriză. Băi, deci designul interior mi s-a părut wow.

Cabina de duș – cel puțin la camera cu pat matrimonial – se află fix în mijlocul camerei. Iar din pat ai parte de un spectacol dublu – fie privești la tv, fie îți privești partenera în timp ce face duș. Mi-a plăcut mult treaba asta.
privo_showerMi-a plăcut mobilierul – foarte bine distribuit în cameră, culorile, eleganța cu care era aranjată camera noastră.

Iar patul, o bucurie să stai în el. Salteaua mi s-a părut excelentă.

Confort și eleganță! Astea ar fi cuvintele cu care aș descrie hotelul Privo din Târgu Mureș.

Sigur, nu pot să sar peste masă. Noi am avut parte de o cină cu meniu francez și de un mic dejun extrem de consistent.

Cina a fost însă elementul de forță.

Iar meniul a avut parte de un pairing interesant semnat de somelierul hotelului – un tip extrem de pasionat de ceea ce face.
privo_winesStarterul a constat din ‘Rougie foie gras în crustă de mac cu chutney de gutui și ghimbir, brioșă dulce și chips de prosciutto’ – vinul ales fiind 2014 Cuvee des Conți, Tour de Gendres- Bergerac. Excelent început de cină!

A urmat felul principal – ‘vrăbioară de vită cu sos bernaise, legume posate și aromatizate cu ulei de salvie’ – vinul ales fiind 2009 Château Bouissel, Le Bouissel – Fronton.
privo_vitaUn vin foarte interesant. Ar fi fost prea simplu să ne asocieze un Bordeaux. În schimb, acest vin m-a surprins prin contrastul dintre nas și gust. Un nas care te duce cu gândul la fructe negre, alcoolizate. Da, este exact acel nas alcoolic, de afinată, care anunță și un vin dur. Ei bine, gustul nu este atât de dur pe cât îl anunță nasul. Este chiar plăcut, strânge foarte puțin buza superioară și, în ciuda faptului că are 14% alcool, este ușor de băut. Foarte interesant. Iar combinația cu vită și sosurile din farfurie a fost de senzație.

Ei bine, desertul a fost o adevărată experiență – ‘creme brulée’ asociată cu 2009 Château Romieu – Sauternes, un vin dulce excelent. Coacazele și afinele din creme brulée au făcut o combinație interesantă cu vinul.
privo_cremebruleeSuperbă experiență culinară. Iar somelierul… excelent! Se vede că s-a școlit afară.

De altfel, el a fost cel care ne-a dus, pe mine și pe Cosmin Tudoran, să vedem enoteca hotelului. Peste 300 de etichete alese pe sprânceană. Foarte interesant.
privo_enotecaAm stat o noapte la Privo, însă a fost o escală foarte frumoasă.

Ce să zic, dacă aveți drum prin Târgu Mureș, nu-l ratați. Chiar merită!

Link-uri sponsorizate

Comments