Unde se mănâncă bine în București? EP 4 Dakota

dakota
Link-uri sponsorizate

A sosit momentul să vă prezint un nou loc unde se mănâncă bine în București.

De data asta ne deplasăm în zona Nordului (Șoseaua Nordului 7-9), adică la fițe și ne oprim la Dakota!

Elegant! Ăsta este cuvântul care-ți vine prima dată pe buze.

Imediat, în stânga, dai cu ochii de vitrina cu vinuri. Și ce vinuri… De obiciei, pe multe le poți admira doar în colectile private ale unor adevărați împătimiți.

Serios, dacă te uiți în meniu, găsești și Château Mouton Rothschild/ Bordeaux/ La Rive Gauche (5800 de RON) sau Château Haut-Brion/Bordeaux/ La Rive Gauche (4700 RON) – niște roșii franțuzești de top, dar și vinuri mult mai accesibile – românești sau internaționale.
dakotawines
Sau, foarte bine, poți opta pentru vinul casei! Nu, nu este vin la carafă :) Este îmbuteliat și este bun. Vinul casei este fabricat la Ceptura în Dealu Mare și este un cupaj de Cabernet Sauvignon și Fetească Neagră. Este bun, costă doar 95 de RON și dă credibilitate locului. Excelent preț, mai ales dacă ținem cont că vorbim despre un restaurant de fițe.
dakotavin
Atmosfera la Dakota este foarte mișto – eu am fost într-o sâmbătă și am prins seara braziliană. Tare de tot. Meniul a fost 29 de euro și a conținut 9 tipuri de carne – all you can eat – și vin.

Servicii sunt excelente, așa că nu veți avea nici cea mai mică problemă.

Mi-a plăcut și sistemul de cartoane – când îl pui pe roșu, anunți că te-ai săturat sau iei o pauză; iar când îl întorci pe verde înseamnă că mai vrei să mănânci :)

dakota-carton
Băieții văd și vin cu săbiile cu cărnuri.

dakota-steak
Despre meniu ce să vă spun?

Este variat! Deși vorbim despre un steak-house, se găsesc și bucate pentru ne-carnivori.

Starterele pleacă de la 29 de lei – piept de porc crocant servit pe chiabatta crocantă cu unt și ajung la 70 de ron – Tartar de vită!

Salatele pornesc de la 25 de RON (salată de cartof cu bacon crocant și ceapă verde), doar murăturile fiind mai ieftine (16 lei) – și urcă până la 39 de lei – Salata Dakota (cubulețe de carne de vită aromatizată cu coriandru, avocado, castravete verde, fasole roșie, brânză comte și sos tomat de chilli proaspăt).

Supele variază la preț între 35 de lei – supă clară de vițel cu sparanghel (de regim) și 41 de ron (borș de miel).

În meniu mai găsești burgeri – cu prețuri cuprinse între 35 și 59 de ron; iar felurile principale pot ajunge și până la 125 de ron (Prime Rib).

Una peste alta, Dakota este un restaurant care se încadrează la categoria scump, însă eu spun că merită.

M-am simțit excelent acolo și, acum, fie vorba între noi, o viață avem… de ce să ne refuzăm anumite plăceri?

Link-uri sponsorizate

Comments