NOI!

love1
Link-uri sponsorizate

“Băi Andrei, care e cel mai important lucru într-o relație?”, m-a întrebat Ștefan Lakatoș sâmbătă seară la un pahar cu vin.

“Hmmm, sunt multe lucruri care pot alcătui un răspuns”, i-am spus eu destul de evaziv.

Abia ne cunoscusem și nu prea știam cum să-l abordez.
“Prea larg. Ce-i aia sunt multe lucruri? Concret! Eu ți-am pus o întrebare simplă, iar răspunsul ar trebui să fie la fel”, a adăugat el.

“De acord, doar că iubirea nu poate fi descrisă atât de simplu, în alb și negru”, am continuat eu.

“Ba da. Ce e iubirea? Absența fricii! Vezi ce simplu e? Sigur, dacă vrei să dezvolți, poți să o faci. Însă, pentru a dezvolta ceva, trebuie întâi să definești acel lucru. Cât despre relații, ia gândește-te la ce îți voi spune. Cel mai important lucru într-o relație este NOI!”, m-a contrat discret Ștefan.

Nu era ceva nou. Ci doar o abordare cât se poate de directă.

Ștefan Lakatoș are o tehnică intitulată “Refresh”. M-a testat cu tehnica asta toată seara. Mi s-a părut super mișto să cauți de fiecare dată concretul în tot ceea ce vrei să faci/spui.

Dar nu despre asta vreau să vorbesc aici, ci despre NOI. NOI este un cuvânt ce ascunde o putere incredibilă.

Prea puțini oameni sesizează puterea lui NOI, din păcate. NOI nu înseamnă doar EU și TU, ci o punte, o ridicare a două entități la un nivel superior, la un nivel aproape magic.

NOI este o construcție ce nu exclude, așa cum greșit gândesc mulți, ideea de EU. Atunci când te afli într-o relație, nu îți pierzi autonomia și nici sinele. Nu, astea rămân în continuare ale tale însă, peste ele se așterne ceva mult mai mișto, o construcție superioară – NOI.

Acest NOI este ca un copil. Pentru a crește armonios, el are nevoie de implicarea ambilor părinți. Altfel, el va crește dezechilibrat (am simțit asta pe propria piele).

NOI nu are nevoie doar de implicarea EI – ea fiind însărcinată cu tot ceea ce ține de emoție, simțire etc. Nu, greșit. NOI are nevoie și de implicarea ta.

Pentru a exista NOI este nevoie de DOUĂ persoane. De două persoane implicate, de două persoane care au decis să formeze această construcție, de două persoane care-și respectă deciziile și care se văd tot timpul.

NOI nu poate funcționa pe dezechilibru sau supunere!

NOI funcționează doar pe SUSPUNERE!

Pe suspunerea noastră, a MEA și a TA… ÎMPREUNĂ!

Asta înseamnă NOI! Noi înseamnă IUBIRE!!!

NOI înseamnă curățenie, trăire frumoasă, nu asuprire, nu jignire, nu supunere.

Cineva mi-a ridicat mingea la fileu cu un comentariu bizar – ‘dacă credem în Dumnezeu, ar trebui să-i acceptăm poruncile, iar una dintre ele spune că femeia trebuie să fie supusă bărbatului ei’.

Awww… câtă manipulare! Poruncă au ba – eu i-aș spune mai degrabă control -, sub supunere nu poți construi acel NOI despre care am vorbit mai sus.

Atunci când introduci noțiunea de supunere în cuplu, toată construcția se duce pe apa sâmbetei. Nu mai spun că poruncă înseamnă impunere, iar supunere … abuz!

Drept urmare, toți bărbații care merg pe ideea că femeia trebuie să le fie supusă, de fapt se tem. Se tem de acel NOI!

Ei sunt atât de plini de EU, încât refuză orice idee de NOI. De aia își doresc femei supuse!

Ei nu sunt în stare să fie parteneri, ci vor să fie dominatori. Și asta vine din frică!

Or, așa cum spunea și Ștefan Lakatoș sâmbătă seară – ‘Iubirea este absența fricii’.

Și da, din păcate, oamenii care se tem nu pot să iubească. Și atunci ce fac? Vor să supună!

Ei se transformă într-un soi de violatori la nivel emoțional.

Ceilalți, adică oamenii care înțeleg puterea lui NOI, se deschid și acceptă toți pașii acestei frumoase construcții.

Sigur, se poate spune că există și riscuri. Însă, atunci când ajungi la un anumit nivel de cunoaștere, nu mai există gheață subțire, ci una cât se poate de sigură.

Iar asta se întâmplă tocmai pentru că NOI este infinit mai puternic ca EU sau TU!

P.S.1: Cea de-a doua mea carte s-a lansat. Daca vrei sa comanzi ‘Iubirea de la A la Z – Alfabetul relatiilor’, o poti face de AICI

Foto Credit: stevenaitchison.co.uk/

Link-uri sponsorizate

Comments