Inteligența emoțională a bărbatului – cheia relațiilor fericite

inteligent12
Link-uri sponsorizate

‘Bărbații inteligenți nu au nevoie de amante’, este titlul primei mele cărți. Mulți nu au înțeles la ce fel de inteligență mă refer și au sărit ca arși.

Bineînțeles că mă refeream la inteligența emoțională, un capitol la care bărbații stau cam prost.

Da, bărbatul inteligent nu are nevoie de amante, dintr-un motiv foarte simplu – el știe cum să-și construiască relații fericite.
Spre deosebire de bărbatul care nu are inteligența emoțională dezvoltată, bărbatul inteligent din punct de vedere emoțional prezintă un nivel crescut al satisfacției în viața de cuplu. De ce? Pentru că îi permite partenerei să îl influențeze!

Și nu o spun eu, ci oamenii care studiază de zeci de ani lucrurile astea.

Un studiu efectuat de Dr John Gottman – unul dintre cei mai mari specialiști ai lumii in probleme de cuplu – a scos la iveală faptul că bărbații care permit influența partenerelor lor au relații/căsnicii mai fericite și înregistrează șanse mai mici de divorț.

După cum vedeți, studiile indică faptul că nivelul de satisfacție din cuplu nu depinde exclusiv de femeie, așa cum ar crede multe femei, ci mai degrabă de construcția bărbatului și de modul în care el reușește să se conecteze din punct de vedere emoțional cu partenera sa.

Orice relație, indiferent de cât de fericită ar fi, se confruntă cu conflicte. Mai devreme sau mai târziu, ele apar. Este doar o chestiune de timp. Întrebarea este: cum le abordăm? Cum le rezolvăm?

Ce facem atunci când între noi apar: mânia, vina, critica?

Dacă ambii parteneri se concentrează pe victorie, cine mai încearcă să repare acel conflict?

Cercetările efectuate de Dr Gottman arată faptul că în timpul conflictelor din cuplu, 65% dintre bărbați înregistrează un nivel crescut de negativitate. Ce inseamnă asta? Război curat!

Bărbatul care încearcă să reziste influenței venite din partea partenerei, nu face altceva decât să agraveze lucrurile.

Să fim serioși – cuplul nu înseamnă un teatru de război și, atunci când apar conflicte, e nevoie de doi pentru o rezolvare temeinică. În plus, cred că ar fi cazul să acceptăm faptul că nu poți să iubești și să ai dreptate în același timp.

Drept urmare, ce alegi: să iubești sau să ai dreptate?

Pentru a nu stârni un război și pentru a nu fi acuzat de bărbați că le favorizez pe femei, voi spune ferm faptul că și comportamentul femeii este important. Exact, ați citit bine – și ea trebuie să fie conectată la relație, să iși respecte bărbatul, fără să fie o scorpie fără scrupule.

Deși bărbații se vor supăra pe mine, tot studiile sunt cele care arată faptul că majoritatea femeilor chiar își respectă bărbații, ei fiind de fapt cei care nu răspund cu aceeași monedă.

Dr Gottman susține că există 81% șanse ca o relație să sufere de implozie atunci când bărbatul refuză să împartă puterea cu partenera lui.

Băi băieți, eu jur că nu înțeleg ce vreți voi să obțineți cu puterea aia în cuplu? Nu mai bine o exercitați oriunde altundeva?

Pe bune, să încerci să te conectezi cu partenera din punct de vedere emoțional, să încerci să iei decizii ținând cont de ceea ce își dorește/ simte nu mi se pare o tragedie, ci un semn de normalitate. Altfel, pentru ce te-ai băgat în relație cu ea? Pentru a o asupri?

Să accepți influența nu înseamnă să te transformi într-un papă lapte, într-o cârpă, să devii un bărbat de tipul: ‘da, dragă, cum spui tu’. Nici vorbă!

Înseamnă să accepți faptul că relația nu înseamnă EU, ci NOI. Adică tu și ea!

Din păcate, cercetările lui John Gottman arată faptul că doar 35% dintre bărbați sunt inteligenți din punct de vedere emoțional. O cifră care explică, oarecum, procentul ridicat al divorțurilor.

Partea nașpa pe care bărbații nu vor înțeleagă știți care este? Asta – cum vrei să influențezi ceva câtă vreme tu nu accepți influența celuilalt?

Strategii curului :)

Ca să o scurtez, lucrurile stau destul de clar. Cercetările arată faptul că bărbații inteligenți din punct de vedere emoțional au relații mai fericite decât ceilalți, reușesc să își înțeleagă mai bine partenerele, au o viață sexuală mai bună, un nivel ridicat al fericirii și sunt părinți mai buni, deoarece își vor învăța copiii să își respecte emoțiile și pe ei înșiși.

Atunci când vorbim despre cuplu, harta iubirii se construiește în doi.

În concluzie, John Gottman spune așa: vrei să ai o relație fericită? Atunci concentrează-te asupra angajamentului față de partener și nu asupra dorinței tale de a avea dreptate.

Păreri?

P.S.1: Cea de-a doua mea carte s-a lansat. Daca vrei sa comanzi ‘Iubirea de la A la Z – Alfabetul relatiilor’, o poti face de AICI

Foto Credit: waleoladipo.com/

Link-uri sponsorizate

Comments