Te iubesc = do your best

eucave4
Link-uri sponsorizate

Mike Tyson a vizitat România. Mare vâlvă, cumplit zbucium! Nu cred că a existat post de televiziune care să nu fi acoperit această vizită pur comercială.

Da, sper că jurnaliștii români au aflat în sfârșit faptul că marele pugilist american a lansat aici o băutură energizantă (Black energy).

Nu vreau să scriu despre presa autohtonă și despre întrebările imbecile care au fost puse la conferința de presă: “ai auzit de Nadia?”, “ce părere ai despre Lucian Bute?”, “ai de gând să-ți cumperi o casă în România?”, “ai auzit de Simona Halep?”… întrebări lovite de nulitate și irelevanță.

Aici vreau să scriu despre iubire, în esență, o noțiune ce intră serios în contradicție cu viața lui Iron Mike.

Ei bine, la un moment dat, o domniță jurnalist l-a pus să spună ‘te iubesc’, iar Mike Tyson a găsit, din întâmplare, cea mai mișto definiție a iubirii.

“Te iubesc? Sounds like do your best!”

Do your best!

Nu vi se pare tare? Te iubesc = dă tot ceea ce ai mai bun!

Mi se pare că are sens, mie se pare că asta trebuie să se întâmple între doi oameni care se iubesc – să dea tot ceea ce au mai bun în ei pentru ei și pentru relația lor.

Cred că doar cei care reușesc să facă asta – și, din păcate, sunt foarte puțini – reușesc să se bucure de o viață de cuplu fericită.

Iar ei sunt acei oameni care au înțeles ce înseamnă o relație.

Și, repet, sunt doi!

Pentru că, vedeți dumneavoastră, iubirea funcționează musai în doi. Altfel, este uni-direcțională și se ofilește în timp prin negrijă și abandon.

Mike Tyson are dreptate, iubirea înseamnă să dai tot ceea ce ai mai bun din tine.

Or asta înseamnă cunoaștere, pe toată linia.

În primul rând – cunoaștere de sine: ce calități am, ce pot eu să ofer, pe unde am carențe, ce aș putea corecta, cum aș putea fi un partener/a mai bun?

Apoi, cunoașterea particularităților unei relații – nu există relație fără conflict; pasiunea și dorința se diminuează în timp; cum fac să mențin pasiunea în cuplu pe termen lung? etc…

Urmează cunoașterea celeilalte persoane – ce calități are? ce defecte are? pot să-i accept defectele? ce nevoi are? pot să i le îndeplinesc fără să fiu nevoit să renunț la mine? etc…

Da, sună a analiză, însă nu cumva fix asta ar trebui să fie? Analiză combinată cu sentimente?

Iubirea nu este doar emoție. Iubirea este un stil de viață, iar acest stil de viață îmbină rațiunea și sufletul, analiza și simțirea.

Dacă vrem să vorbim despre o iubire matură. Altfel, ne rezumăm strict la iubirea adolescentină, la acea iubire nesigură, plină de fluturi care, atunci când se liniștesc hormonii, se transformă în molii care încep să facă găuri în suflet…

Vă place sau nu, Mike Tyson are dreptate – te iubesc chiar înseamnă do your best!

Întrebarea este: de ce atâția oameni nu vor să înțeleagă acest lucru?

P.S.1: De curând mi-am lansat prima mea carte, intitulata-Barbatii inteligenti nu au nevoie de amante. Daca nu ai apucat sa o comanzi, o poti face telefonic, la numerele: 0774091579 sau 0314382822 si online la adresa Bookzone.ro.

Link-uri sponsorizate

Comments