Artiști sau păsărici?

euscena
Link-uri sponsorizate

Carla’s Dreams este de departe trupa care se bucură de cel mai agresiv PR în ultima vreme.

Agresiv, nu neapărat și bun.

Iar incidentul petrecut de curând la Târgoviște întărește ceea ce am spus mai sus.
Acum câteva luni, când au oprit un concert deoarece sala era prea plină și se puteau întâmpla nasoale, i-am aplaudat și am spus – da, domnule, oamenii au procedat corect.

Acum însă, când am văzut reacția lor, mai ales reacția solistului, am strâmbat din nas dezgustat. Și voi explica și de ce, în ciuda cohortelor de fani care, de obicei nu țin cont de fond, ci doar de formă și se grăbesc să înjure.

Ei bine, la concertul Carla’s Dreams de la Târgoviște s-a întâmplat ceea ce se întâmplă oriunde în țară (ca să nu spun în lume).

Un individ, spectator, a aruncat cu bani spre trupă!

Care a fost reacția solistului? I-a aruncat banii înapoi și a tăiat-o de pe scenă, lăsându-și fanii cu ochii în soare.

Wow! Câtă sensibilitate!

Acum, să disecăm puțin situația:

1. Faptul că la concerte ajung tot felul de indivizi, care fac tot felul de gesturi, este o chestiune deloc nouă. Cei care au călcat măcar de câteva ori pe o scenă știu că la concerte se pot întâmpla tot felul de lucruri. Și vă rog să-mi permiteți să enumăr câteva: a) ți se fac semne obscene; b) ești amenințat cu bătaia (prin semne), c) se aruncă lucruri spre tine – sticle cu apă, bere, bani etc. d) ești huidut de câțiva bețivi etc…

– Ce faci? Pleci sau îți faci treaba ca un profesionist?

– Eu am pățit-o prin anii ’90 la Polivalentă când, în timpul unui concert – în sala erau 5000 de oameni – mi-am luat o monedă în cap! Bam! Cucui cât China! Norocul meu că eram cu spatele spre public în momentul ăla și nu mi-a venit în ochi! Am ieșit de pe scenă? Nu! Mi-am făcut treaba. De ce? Pentru că iubesc ceea ce fac și nu las un bou să-mi distrugă pasiunea.

– Vă mai aduc în atenție o situație, nasoală rău. S-a întâmplat la aniversarea Atomic TV, în față la Romexpo. Era un show cu toate genurile muzicale și vreo 8 sau 10.000 de spectatori. Trupa Axxa era cea care încheia segmentul dance. Urma segmentul Hip-Hop. Nu știu ce l-a mâncat în cur pe Dinu Maxer să spună că nu se teme de rapperi. Rezultatul? Ploaie de sticle -de apă – pe scenă. Nu am văzut în viața mea așa ceva! Ce au făcut? Au plecat de pe scenă!
Ce a făcut Mihai Onilă? L-a certat pe Maxer – erau lângă mine – și i-a spus: “dacă ești artist, urcă în pula mea pe scenă și fă-ți treaba!” Zis și făcut! Rezultatul? Publicul i-a aplaudat!

Sunt doar două exemple de ceea ce se poate întâmpla la un concert. După cum vedeți, incidentul de la concertul Carla’s Dreams este nimic.

2) Să ieși de pe scenă și să-ți lași fanii cu ochii în soare se numește lipsă de respect și de profesionalism.
Iar motivele le-am enumerat mai sus. Dacă tot ești artist, găsești cea mai bună variantă să ieși dintr-o astfel de situație. Și o poți face funny! Dar pentru asta trebuie să ai prezență de spirit și nu fițe.
– Or atunci când o arzi divă și micționezi pe fanii tăi… nu știu ce să zic, dar mie nu-mi arăți că ești artist… ci altceva.

3) Ești sensibil?
Aici ai câteva variante: a) îți iei pază pe care o plantezi în fața scenei – astfel, nu mai calcă nimeni aproape de tine, deci nu mai primești bani în ochi; b) soliciți organizatorului ca între tine și public să fie o distanță de 3 metri – am văzut asta la multe concerte de club. c) le soliciți organizatorilor să-l scoată afară pe individ; d) te ștergi pe față și te apuci de operă -acolo lumea aruncă cu flori :) e) alegi altă meserie.

Da, am cam început să mă plictisesc de toate infosele astea de vedetă!

Frate, haideți să o dăm în clare, asta e o meserie de bărbați, nu de dive!

Și nu, nu am nimic cu fetele care cântă – fac pariu că și ele au niște povești de mamă mamă.

La ele e mult mai nasol.

Dacă tot te dai artist, păi și arată că ești. Altfel, jur că te consider păsărică și te tratez ca atare.

Acum, după acest incident, sunt curios ce vor spune fanii trupei?

Fac pariu că nimic, fac pariu că se vor duce în continuare la concerte fără probleme.

Deh, oamenii uită ușor și iartă prea repede anumite derapaje (vedetisme).

Ia să cânte ei 2-3 concerte fără public, să vedem, mai au după aia tupeu să facă fițe?

Link-uri sponsorizate

Comments