Oamenii uita că s-au iubit

angry-man-and-woman
Link-uri sponsorizate

‘Binele este întotdeauna nou! Răul este vechi de când lumea!’ Este o idee pe care am văzut-o acum ceva vreme la Lucian Mândruță!

Are dreptate! Binele nu este doar nou, ci și ciudat! Foarte mulți oameni pur și simplu nu îl înțeleg, nu se prind la ce folosește.

Sunt atât de otrăviți, încât preferă răul, cu orice preț.
Și, dacă tot vorbim despre rău și despre sume, cred că ar fi momentul să ne oprim atenția asupra despărțirilor.

Ei bine, eu nu am reușit niciodată să înțeleg cum doi oameni care au jurat că se iubesc ajung să se sfâșie la final? Nu pot! E imposibil!

Și aruncă în luptă toate armele din dotare – avocați, bani, copii etc.

Ca să ce? Ca să câștige! Ca să-i arate celuilalt cât de căcat este! Slab, moale, nașpa etc…

Oamenii, în răutatea lor, sunt capabili să plătească sume uriașe pentru a-și exercita ura, sunt capabili să investească cisterne de energie pentru a-și distruge foștii parteneri. Culmea e că atunci cand se raportează la iubire, consideră că nu trebuie să investească nimic. Aia cică vine de la sine :)

Revenind la ură, oamenii aruncă totul in luptă.

Iar dacă nu mă credeți, iată un mesaj primit de la un avocat de divorțuri.

“Trăiesc și văd zilnic mocirla umană. Este dezgustătoare ura, lipsa de iubire și respect. Este îngrozitor să vezi zilnic, ca avocat mediator, lipsa de uman și ura. Să te întrebi zilnic – cum au ajuns doi iubiți să se poarte unul cu altul ca niște animale?

Ăștia sunt românii și cine îi laudă se greșește. Nu vorbesc despre mine, eu am mers de mână la divorț și ne ajutăm, ținem realmente unul la altul, dar în rest… e grav. Din 100 de divorțuri, 5 sunt prin acord. Oamenii uită, uită să aibă suflet, uită că s-au iubit, e trist. Asta e educația din România. Oamenii uită să rămână prieteni, se urăsc. E oribil. Ei nu vor mediere, nu vor pace și plătesc ura. Răul chiar se plătește… la propriu!”

Cam așa se întâmplă. Și nu este primul mediator care îmi scrie despre situația asta.

Și eu am divorțat în 5 minute, cu zâmbetul pe buze. Asta cred că ține în primul rând de educație! Or aici mi-e teamă că noi, românii, avem o problemă!

Nu numai că avem carențe grave de educație, însă la capitolul viață de cuplu, suntem pur și simplu analfabeți.

Și atunci, în condițiile astea, vă mai miră faptul că cele mai multe relații se bazează pe lupte de orgolii și putere?

Pe mine nu!

Foto Credit: youqueen.com/

P.S.1: Cea de-a doua mea carte s-a lansat. Daca vrei sa comanzi ‘Iubirea de la A la Z – Alfabetul relatiilor’, o poti face de AICI

Link-uri sponsorizate

Comments