Cugetări la marginea sutienului

lora1
Link-uri sponsorizate

“Nu ai voie să vorbești despre sensul vieții când ai decolteu :) Bărbaților din România le e greu să asimileze acest nou tip de femeie. Nu știu ce să facă cu ea. Ferească sfântul să postezi un cuget când pozezi. Te ceartă” – asta mi-a scris Lora (cântăreața) acum câteva zile pe pagina de Facebook.

Eu cred că nu doar bărbații din România au o problemă cu acest nou tip de femeie, ci și unele femei :)

Să fim serioși, încă trăim într-o societate în care orice femeie frumoasă este catalogată automat ca fiind proastă!
Iar asta vine dintr-un trecut încărcat de resentimente, rușine și frustrări crâncene, un trecut în care sexualitatea masculină era puternic avantajată, femeile fiind nevoite să se refugieze în tot felul de scuze pentru a-și masca dorințele sexuale sau, după caz, chiar să le reprime total.

Dacă țin bine minte, pe vremea copilăriei mele exista o vorbă: are mama două fete – una frumoasă și una studentă la Politehnică :)

Tot în vremea copilăriei mele, în una dintre călătorii, în căminul în care stăteam exista o femeie care spărgea tiparul vremii – picioare lungi, păr aranjat, decolteu etc. Șoferul lui tata îi spunea “femeia 500”! Ar fi dat 500 de lei ca să o aibă.

Vedeți? Cam așa a fost tratată frumusețea în România (și nu numai) de-a lungul vremurilor. A fost imediat etichetată, ștampilată cu prețuri; scoasă în afara gandirii, ba chiar asociată pe alocuri cu prostituția.

Motivul?

Dorințele sexuale ale femeilor nu aveau voie să deranjeze virtutea masculină!

Bărbații erau stăpânii categorici ai sexului. Nicio femeie nu avea dreptul să îi deposedeze de acest drept.

Din păcate, genul asta de mentalități încă s-a păstrat. De fapt, a fost moștenit și, tot din păcate, cred că va mai călători câteva generații de acum înainte.

Lora are dreptate – există un nou tip de femeie! Este acel tip de femeie care are grijă și de trup și de creier și de suflet!

Poate că nu sunt multe, dar sunt. Și e lăudabil că se întâmplă asta, la fel cum e lăudabil faptul că există bărbați – din ce în ce mai mulți – care nu se dezvoltă doar în zona profesională, ci și în cea emoțională.

Lumea relațiilor se schimbă, femeia și bărbatul evoluează constant, iar vechile prejudecăți dispar încet încet.

Chiar acum câteva zile, cineva – o femeie – comenta ceva de genul “curul e mai ușor de lucrat”.

Stimată doamnă, un cur tonifiat, lucrat sau cum vreți să-i spuneți, nu exclude un creier dezvoltat, antrenat și nici un suflet curat.

Echilibrul minte-trup-suflet formează o construcție imbatabilă atunci când este atins. Și chiar mă bucur că există femei care încearcă, în ciuda tuturor prejudecăților care aruncă vibrații joase în socialul imediat.

Femeia actuală nu mai seamănă cu cea descrisă de Esther Perel în cartea “Inteligența erotică”, adică acea femeie “asociată cu puritatea, sacrificiul și slăbiciunea”.

Nu, femeia actuală reușește să reunească sexualitatea și intelectul, nu le mai ține despărțite și nu se dă în lături să obțină abundența sexuală atunci când are nevoie.

Asta nu o face promiscuă sau periculoasă, ci asumată și dornică de a se elibera de captivitatea prejudecăților învechite.

Femeia nouă este în plină dezvoltare, este tânără, așa cum este și bărbatul nou – adică acel bărbat asumat, care-și dezvoltă și EQ-ul și care încearcă să înțeleagă și să respecte construcția feminină, fără să o mai judece, fără să mai încerce să o reprime prin convingeri toxice.

Or, din punctul meu de vedere, aceste două tipuri de oameni vor forma cuplul modern, ăla care va fi dezbrăcat de toate tarele trecutului.

E doar o chestiune de timp până când se va întâmpla asta și fac pariu că acel cuplu nou va arăta și se va descurca foarte bine.

Câtă vreme vom continua să trăim după reguli din trecut, viitorul nu va putea fi unul luminos!

Foto Credit: Lora

P.S.1: De curând mi-am lansat prima mea carte, intitulata-Barbatii inteligenti nu au nevoie de amante. Daca nu ai apucat sa o comanzi, o poti face telefonic, la numerele: 0751492686 sau 0314382822 si online la adresa bookzone.ro.

Link-uri sponsorizate

Comments