Cum arată un prost adevărat?

narcis1
Link-uri sponsorizate

Femeile au pornit în căutarea bărbatului adevărat! Și îl caută… și îl strigă… și iar îl caută… și iar îl strigă, până când, sleite de puteri, se resemnează și caută unul mai puțin prost :)

Vorba aia – un prost mai mic!

Asta da mulțumire, să găsești un prost mai mic.
În vremurile astea, poleite la suprafață, dar destul de nasol mirositoare la interior, e aproape un cadou să găsești un prost mai mic.

Valabil și invens.

Deh, suntem români și suntem obișnuiți să alegem răul cel mai mic.

Este sportul național!

Ei bine, mă întreb însă: oare ce Doamne iartă-mă înseamnă bărbat adevărat?

Răspunsul meu ar putea suna destul de simplu: un bărbat care, pe lângă un IQ ridicat, are și un EQ dezvoltat.

Fără EQ (inteligență emoțională), IQ-ul te menține în zona de roboțel plin de informații, rece si insensibil.

Bărbatul ăla adevărat, după care aleargă femeile, este bun și în societate, dar și acasă. Ca și femeia adevărată.

Din păcate, dacă îndrăznești să vorbești despre emoțional la bărbați, ți-o iei rău. Cum să-ți permiți să deranjezi 2000 de ani de roluri de gen? Ești prost?

Dacă faci asta, femeile îți sar în cap și te întreabă unde sunt bărbații ăia deschiși spre iubire; iar bărbații îți sar în cap și, fie te fac fătălău, fie te trimit la curve să vezi cum e!

În textul ăsta vreau să fac o reparație de bun simț, vreau să-l prezint pe prostul adevărat. Ar fi păcat să o las singură pe proasta adevărată :)

Prostul adevărat nu este cel lipsit de carte, ăla care își face veacul în rural. Nu, ăla este doar un om care a trăit într-un mediu din care nu a putut să iasă. Cu toate acestea, dacă il scoți de acolo la timp, e posibil ca simplitatea cu care a crescut să facă adevărate minuni sub șlefuirea fină a învățării.

Prostul adevărat nu este nici măcar cocalarul. Ăla este exponentul inculturii crase, deci nu ai ce să-i ceri. Indiferent de mașinile pe care le conduce sau de hainele pe care le poartă, ăla nu are unde să evolueze. Creierul lui pur și simplu nu concepe evoluția.

Ei bine, ați ghicit, prostul adevărat este prostul cu școală. Exact ca proasta! Sunt în oglindă.

Știți de ce îl consider prost? Pentru că, deși are la-ndemână toate pârghiile dezvoltării, el alege să cultive îngustimea, sfidarea, superioritatea, lipsa de respect etc…

Cu cât e mai școlit, cu atât devine mai periculos!

El vrea putere cu orice preț și nu înțelege că un om inteligent nu face rău!

Jur că nu mă interesează ce școli a terminat, la ce multi-națională șmecheră lucrează sau ce premii a luat în carieră, câtă vreme este lemn la capitolul relaționare umană.

Pe bune, toate alea se anulează atunci când îl vezi cum îi crede pe toți niște jeguri care îi stau în drum!

Idiotul chiar nu înțelege că dacă greșești dozajul în drumul spre superioritate, riști să generezi invidie și izolare, deci nefericire…

Nu mă interesează ce mașini conduce sau în ce penthouse locuiește; nu mă interesează că poartă costume bespoke și pantofi de mii de euro, câtă vreme este gelos ca un cretin, posesiv, lipsit de respect cu cei din jur – mai ales cu femeia lui; duplicitar, misogin și frustrat până la cer și înapoi.

Prostul cu școală este tipul de bărbat îngust, care și-a cultivat doar zona profesională și atât. E tipul ăla îmbrăcat bine, dar care nu ezită să te facă curvă dacă indrăznești să preiei controlul în pat.

Este genul de bărbat care atrage la prima vedere, dar care dezgustă la contactul cu realitatea. Este bărbatul care nu știe să fie prezent în viața iubitei lui; care crede că un cadou poate substitui iubirea… este partenerul ideal pentru proasta adevărată :)

Din păcate, ca și în cazul proastelor, ăștia mai scapă și pe lângă target și otrăvesc oameni normali.

Dragile mele, nu rămâneți blocate în zâmbetul lor perfect, în cheile de la mașină sau în butonii eleganți; mergeți în profunzime – s-ar putea să descoperiți niște mentalități demne de secolul 18.

Relax, oricât de bine ați arăta, oricât de deștepte ați fi, pentru ei nu sunteți decât niște ‘pizde’, niște consumabile… nesemnificative.

Și veți afla acest lucru la scurt timp după ce veți pune botul la toate promisiunile lor.

Veți simți asta când vor dispărea de lângă voi fix când veți avea mai mare nevoie sau când vor veni acasă mirosind a (altă) pizdă.

Sau… și mai trist, când vor ridica mâna și vă vor altoi… cu butonii ăia mișto!

Sau, la fel de trist, când vă vor amenința că vă lasă în drum fără nimic.

Cred că a sosit momentul să lăsăm clișeele alea cu ‘proștii sunt doar la sat’. A sosit momentul să admitem faptul că printre noi se află foarte mulți proști/toxici cu școală.

Retrograzi până în măduva oaselor, retrograzi cu diplomă; repetenți la materia numită emoție!

Nu toți proștii se îmbracă prost sau miros a transpirație.

Nu, mulți se îmbracă foarte bine, au joburi importante, știu 2-3 limbi străine, câștigă bine etc…

Putregaiul se află în spatele acestor lucruri, atunci când ajungeți să relationati pe bune cu ei.

Ăștia sunt genul de oameni care cred că dacă au o diplomă (sau mai multe), un job bine plătit și câteva haine pe cur sunt oameni adevărați. Greșit – sunt doar niște muncitori ajunși pe o treaptă mai înaltă.

Pentru a fi om – în speță bărbat – adevărat, e nevoie de mult mai mult.

P.S.1: Cea de-a doua mea carte s-a lansat. Daca vrei sa comanzi ‘Iubirea de la A la Z – Alfabetul relatiilor’, o poti face de AICI

Foto Credit: Narcis Virgiliu

Link-uri sponsorizate

Comments