Omul este așa cum alege să fie

roadlife
Link-uri sponsorizate

Omul nu este poligam sau monogam, ci așa cum alege să fie. Așa cum alege și poate să fie!

Însă, pentru a putea alege cu adevărat, el trebuie să se cunoască temeinic.

Omul trebuie să știe cum funcționează și mai ales ce vrea de la viață.
El trebuie să-și conștientizeze foarte bine dorințele, nevoile, pasiunile, obiectivele și abia apoi să ia decizii vis-a-vis de natura sa.

Nu poți să spui ‘omul este poligam’ și să te bazezi pe ceea ce au scris/studiat alți oameni. Asta sună a lipsă de asumare a propriei vieți.

În plus, eu nu cred în argumentul cu poligamia by default.

Principalul argument al poligamiei umane este perpetuarea speciei. Or, cel puțin după inventarea pilulei contraceptive, argumentul ăsta a picat. Femeia poate să-și controleze foarte atent trupul, ceea ce înseamnă că bărbatul poate să facă tumbe și tot nu va face copii cu fiecare femeie pe care o va avea.

În plus, să fim serioși, ce bărbat este atât de idiot încât să-și dorească copii cu toate femeile cu care se culcă?

Un alt argument al poligamiei este instinctul. Și aici este o discuție destul de largă, pentru că dacă omul – aici mă refer și la femei – reușește să se cunoască temeinic, va putea fără probleme să aleagă, nefiind trăit de instinct.

Dacă ne uităm puțin la construcția creierului uman, există 3 instanțe care îl guvernează, iar cea care ține de instinct este cea de jos, de bază. Ei bine, peste ea există două instanțe superioare. De ce oare nu le folosim?

În momentul în care înveți din fiecare experiență, reușești să te descoperi, să te cunoști bine și atunci poți alege fidelitatea fără niciun fel de problemă. Și o alegi nu dintr-o constrângere, ci dintr-o înțelegere serioasă a propriei vieți.

În acel moment, poți să stai într-o cameră cu 100 de femei goale fără să ai vreo pornire erotică. De ce? Pentru că decizia bate instinctul!

Altfel, ajungi în situația bărbatului care a comentat așa la textul “Poți să înșeli când iubești?”:
“De fiecare dată când veneam de la alta, o vedeam cu alți ochi pe soția mea. O prețuiam mai mult, iar sufletul rămâne acolo unde este. Să nu uităm că el ne animă. După ce consumăm sau armonizăm energia sexuală, abia atunci vedem femeia așa cum este ea și nu un obiect sexual. Toate se leagă între ele”.

Superbă trădare!

Vă dați seama? Femeia aia vedea un om care o prețuia, fără să aibă habar (deși mi-e greu să cred că nu se prind, măcar în timp) că el trecuse prin alt vagin. Sfântă trădare! Superbă dualitate! Incredibilă minciună! Mai că-ți vine să faci o cercetare, un studiu de caz, o carte… ceva. El nu ia în calcul situația în care ea ar fi știut! Atunci să vezi adevărata prețuire :)

Mi-a plăcut faza cu sufletul. El ne animă să iubim; iar instinctul ne animă să călcăm strâmb. Rațiunea oricum nu există în acest peisaj. Și nici instanțele supreme ale creierului. Alea se activează selectiv, în funcție de cum ne convine. În rest, găsim scuze grupa mare.

Am spus-o și repet – omul nu ester poligam sau monogam, ci este așa cum alege să fie!

Iar alegerea asta are legătură în principal cu nivelul său de dezvoltare. Iar acest lucru este valabil și pentru bărbați și pentru femei.

Nimic nu este impus, nimic nu este scris dinainte. Viața noastră se scrie cu fiecare clipă pe care o trăim, cu bune cu rele, cu greșeli și asumări, cu decizii clare sau cu scuze penibile etc…

Nimeni nu poate să spună cum ești! Asta este o decizie care îți aparține!

Mai rămâne să și vrei…

P.S.1: Cea de-a doua mea carte s-a lansat. Daca vrei sa comanzi ‘Iubirea de la A la Z – Alfabetul relatiilor’, o poti face de AICI

Foto Credit: guw.deviantart.com/

Link-uri sponsorizate

Comments