Orgie culinară grecească în centrul Capitalei

bouyourdi1
Link-uri sponsorizate

Ciudată perioada asta de vară! Pur și simplu nu prea îți vine să stai în casă.

Partea proastă este că și evenimentele s-au cam subțiat, așa că nu-ți rămâne prea mare lucru de făcut. Poate doar banalele ieșiri la o ‘citirică’.

Și totuși, orașul încă nu s-a ‘curățat’ total de chestii mișto.
Mie îmi place să merg în locuri unde mă pot bucura de atmosferă/ bucate/ vin, dar și unde pot învăța chestii noi.

Și, dacă tot am decis ca vacanța de anul ăsta să o petrec în Grecia, luna grecească de la Chefs Experience mi s-a potrivit ca o mănușă.

Nu mai spun că bucătarul este Pavlos Delotis – adică un grec 5 stele (ceea ce nu prea mai întâlnești prin localurile bucureștene), un om cu care este o plăcere să vorbești.

Luna grecească de la Chefs are un accent săptămânal, marțea, de la 19.30, cu evenimentul Meet the Makers.

Da… și diseară :)

Ce se întâmplă la acest eveniment? Primești tzaztiki din partea casei, ai un bar tzaztiki unde poți să-ți prepari propriul tzaztiki, sub îndrumarea bucătarului grec, poți să încerci un bouyourdi absolut delicios (un alt grec mi-a spus că e cel mai bun din oraș/ are dreptate), un saganaki cu creveți de mare excepție, un souvlaki de miel de te lingi pe degete și alte preparate introduse chiar azi în meniu (încă nu le-am încercat).

Partea de rezistență vine la capitolul vin, grecii având niște vinuri de-ți taie respirația.

savatiano
La acest capitol, Meet the Makers are și un specialist – Marina Samoilă – care te poate ajuta în zona de pairing, în funcție de produsul comandat.

Diseară, spre exemplu, se va face degustare de Savatiano Papagiannakos sau vinul “cu cocoșel”, cum i-am spus eu.

Este un alb numai bun pentru zilele astea caniculare.

Iată deci că o seară de marți se poate transforma într-o adevărată experiență culinară, o experiență completă, în care ai și mâncăruri de calitate, dar și informație.

Poftă bună!

 

Link-uri sponsorizate

Comments