Bărbații fideli nu sunt pe cale de dispariție

eucave1
Link-uri sponsorizate

“Unde sunt bărbații ăia inteligenți?”, “Ar trebui să te clonezi”, “Care bărbați inteligenți? Ăștia sunt pe cale de dispariție” – sunt doar câteva comentarii pe care le fac doamnele atunci când scriu despre asumare, fidelitate, respect.

Semn că societatea asta este profund otrăvită la interior. La exterior, sigur, toți poartă masca moralei creștine – aia cu iubește-ți aproapele. Interesant este că îndemnul biblic nu îți spune să-l și fuți :)

Contrar părerilor din târg, eu nu cred că bărbatul fidel este pe cale de dispariție.
Nici vorbă! Lucrurile, după părerea mea, stau taman pe dos, adică bărbatul fidel abia acum se naște.

Dacă privim înapoi în istorie, vom vedea că infidelitatea nu a fost niciodată o problemă – ba au existat perioade când era obligatorie – perioade în care oamenii se raportau cu totul diferit la sex, față de raportarea actuală, – spre exemplu, ei făceau sex fără să țină cont de gen. Acum, lucrurile astea sunt clar ștampilate – gay, straight etc…

În plus, faptul că oamenii se bazau foarte mult pe instinct în vremurile alea ține cumva și de prețul vieții – atunci puteai muri oricând. Viața, în întregul ei, se desfășura la nivel instinctual.

Lucru care nu se mai întâmplă în zilele noastre.

Acum vorbim despre o altă abordare a relațiilor umane, o abordare care a depășit granițele instinctului. Oamenii vor mai mult decât sex! Ei vor conectare emoțională, vor să simtă, vor să acceadă praguri superioare instinctului. Sigur că există foarte mulți oameni care încă își bazează viața pe instinct. Este treaba lor.

Însă eu aș spune că bărbatul fidel este în plină facere, în plină naștere. Ce înseamnă asta?

Că bărbatul a descoperit că există și altceva, nu doar instinct.

A descoperit că există nevoi, dorințe, respect, valori și a început să le urmeze.

Bărbatul actual nu mai trăiește la voia întâmplării. Pragmatic fiind, el începe să-și calculeze fiecare pas.

Și a mai învățat ceva extrem de important – asumarea!

De aici pleacă de fapt ideea de fidelitate, nu de la dogme, religii sau impuneri – ci de la ASUMARE, de la ÎNȚELEGEREA JOCULUI!

Ăsta este motivul pentru care spun că bărbatul fidel este în plină facere, nicidecum pe cale de dispariție.

Există totuși studii care nu iau în calcul ceea ce scriu eu mai sus. Iar un astfel de studiu l-am primit el pe mail.

Este un studiu publicat în Journal of Sex Research și spune cam așa – ‘puterea predispune la infidelitate, ca și ADN-ul’.

Ce înseamnă asta? Că oamenii care ajung în funcții de conducere au șanse mai mari să fie infideli. Hmmm, ce ne facem cu ăia care muncesc pentru ei? :)

După părerea mea – și aici îl contrazic pe psihologul Alexandru Pleșea – chestia asta cu ‘puterea corupe’ nu funcționează chiar la toți oamenii. Iar diferența se face la nivel educațional, la nivelul valorilor cu care omul ăla a crescut.

Dă-i unui meltean o funcție de conducere și vezi ce iese. Oho, sunt pline companiile de astfel de exemple. Ce fac ei? Îi fut pe ceilalți, din toate punctele de vedere.

Acum să ajungem la cea de-a doua parte a studiului – la zona de genă a infidelității. S-a scris ceva pe tema asta în ultima vreme, însă iar nu sunt de acord.

Nu poți să îl invoci pe Gingis Han în anul 2016! Pur și simplu nu poți. E adevărat că istoria a transmis peste generații niște tipare nu tocmai pliabile pe ceea ce își doresc oamenii în acest moment, însă nu poți să te întorci la perioada aia. Serios, pe vremea aia nu exista Pokemon Go, nici Facebook, Tinder, Grinder etc :)

În plus, nici treaba cu “supraviețuirea speciei este condusă de cei puternici” nu ține. Dacă ne uităm în social, nu directorii e companii sau marii afaceriști au 5-6 copii, ci săracii din periferii. Unde se face diferența? La informație și educație – așa cum scriam mai sus. Așa că nici asta nu ține!

Altfel, am spune că orfelinatele sunt pline de ‘vlăstarele’ oamenilor puternici, ceea ce e fals!

Mergând pe zona genetică, aș spune că și eu am avut în familie un astfel de model. Cu toate acestea, niciodată nu am avut amante! Poate tocmai pentru că am trăit cu modelul ăsta și cu efectele lui – efecte care s-au răsfrânt asupra întregii familii.

Asta nu înseamnă că nu am înșelat. Am făcut-o și am suferit ca un bou. Iar atunci când spun că bărbații inteligenți (din punct de vedere emoțional) nu au nevoie de amante, știu bine ce spun!

Spre final, psihologul o drege în direcția pe care am spus-o și eu mai sus – “Condițiile sociale actuale au nevoie de o nouă direcție pentru a înfrâna aceste porniri. Plecând de la părinți, educatori, mediu social, fiecare în parte are nevoie de o educație mai inaltă decât urmărea nesăbuită a instinctelor sexuale”. Abia aici suntem de acord!

O relație nu înseamnă instinct, ci responsabilitate, asumare și auto-educație, așa cum bine spune Alexandru Pleșea.

Or tocmai aceste lucruri întăresc ceea ce spun de atâta amar de vreme – bărbatul fidel nu e pe cale de dispariție, ci abia acum se naște, se formează!

Paradoxul știți care este?

Că fix în același timp se naște și femeia profund infidelă!

Interesant haos social!

P.S.1: Cea de-a doua mea carte s-a lansat. Daca vrei sa comanzi ‘Iubirea de la A la Z – Alfabetul relatiilor’, o poti face de AICI

Link-uri sponsorizate

Comments