Hotel Alpin – orașul din Poiană

hotel_alpin
Link-uri sponsorizate

Acum două săptămâni am făcut un info-trip la Poiana Brașov! Destinația? Hotel Alpin!

Bătrânul Hotel Alpin care, de ceva vreme, și-a dat un prea frumos refresh.

E chiar interesant să vezi cum se îmbină aripa construită în 1977, cu designul ei vintage, cu cea din 2010, cu designul modern.
Din capul locului trebuie spus că Hotel Alpin este ca un oraș. Cele 3 clădiri: hotelul vechi, aripa de apartamente și aripa pentru tineri/ corporate (casa) comunică frumos între ele.

Cel mai tare mi s-a părut când am văzut că recepția se află la etajul 7 :)

Da, Alpinul are 7 etaje la vale cum s-ar spune, iar priveliștea este de vis. Fie că ai camera cu vedere spre pârtii sau în partea opusă, priveliștea îți taie respirația.

hotel_alpin1Noi am stat în zona apartamentelor. Băi băiatule, sunt mari rău. Au două dormitoare – fiecare cu baie proprie – și un living în care poți face lejer un work-shop de 20 de persoane. Ceea ce se și întâmplă!

Acum gândiți-vă că Alpinul poate organiza 100 de astfel de work-shop-uri în același timp!

Apropo, hotelul are două ținte: corporațiile și familiile.

hotel_alpin6Iar zona de apartamente este numai bună pentru aceste ținte. Într-un apartament pot sta cu ușurință două familii cu copii. Iar dacă te gândești că prețul de vară este undeva la 120 de euro pe noapte, împarte la 2 (cupluri) și vezi ce iese. În cazul în care vrei o golănie, poți merge și în 3 cupluri, doar că cei care vor sta în living vor fi nevoiți să folosească băile camerelor.

Că tot vorbeam despre familii, aici se întâmplă o chestiune tare, pentru că la Alpin poți să-ți lași copilul cu instructorii specializați, în zona de copii, iar tu să-ți vezi de treabă. Mi se pare mișto aspectul ăsta.

Nu mai spun de cele 5 escape room-uri. Asta iar e o găselniță interesantă.

Pentru corporate există săli de toate dimensiunile, cea mai mare putând găzdui 600 de persoane, ceea ce mi se pare wow.

În zona serviciilor, hotelul are 4 restaurante, un spa, cu piscină, jacuzzi și două saune – una uscată și una umedă; dar și un duș emoțional.

hotel_alpin3În plus, poți să accesezi zona tramentelor, care arată foarte mișto.

Eu am optat pentru un masaj de relaxare. A fost excelent. După el am băut un pahar de Primitivo și apoi am dormit ca un prunc.

hotel_alpin2Pentru vară, turiștii pot face drumeții, există varianta de circuite off-road sau pot pur și simplu să urmeze un program de detox în zona de nutriție.

Noi ne-am simțit excelent la Alpin. Mi se pare foarte tare să poți să stai o zi fără să faci nimic – bazine, jacuzzi, saună și tot așa.

În haosul ăsta de viață pe care îl avem, măcar 2-3 zile petrecute astfel te ajută să-ți reîncarci bateriile.

Link-uri sponsorizate

Comments