Timpul tău este prețios. Folosește-l cu cap!

eu34
Link-uri sponsorizate

Timpul este prețios. Și când ești singur și când ești într-o relație. Viața e scurtă și ar fi păcat să o trăiești în frică sau în dependență.

Nesiguranța plutește la tot pasul, e adevărat, însă nu este neapărat ceva rău. O anumită doză de nesiguranță te menține viu, te menține atent, conectat, întreține pasiunea.

Din păcate, oamenii sacrifică prea mult timp pentru obținerea unui anumit nivel de confort emoțional, o chestiune ce nu poate fi garantată sub nicio formă de nimeni.
Și, ce fac pe acest drum? Își sacrifică sinele! Uită de ei și de ceea ce își doresc și se aștern la picioarele celuilalt în speranța obținerii acelei stabilități.

Pfff.. mare greșeală!

După părerea mea, chiar și atunci când ești într-o relație este bine să continui să îți aloci timp pentru tine. Acel timp pentru analiză. Acel timp pentru oglindire.

Să stai, tu cu tine și să vezi ce ai făcut, ce simți, ce vrei să faci… încotro te îndrepți etc.
Se numește introspecție/ analiză/ bilanț etc…

Cei mai mulți oameni neglijează acest aspect, fără să știe că toate lucrurile neanalizate se adună și, la un moment dat, pot da pe afară.

Și e cam nasol momentul ăla. Vi s-a întâmplat vreodată să vă puneți în pat și să simțiți că ziua continuă în creier?

Mie mi se tot întâmplă asta. Știți de ce?

Pentru că nu mai am timp pentru analiză și asta mă enervează. Drept urmare, atunci când mă aflu în pat, cu ochii închiși, încep să rezolv lucrurile pe care nu le-am rezolvat pe parcursul zilei. Mare greșeală!

Dimineața, uneori, mă trezesc super obosit. Și asta pentru că îmi suprasolicit creierul.

E nasol să nu mai ai deloc timp pentru tine, pentru acea introspecție, pentru acea analiză.
Cu cât neglijezi mai mult aspectul ăsta, cu atât te îndepărtezi mai mult de tine, cu atât ajungi să nu te mai recunoști.

Și uite așa ajungi că al un moment dat să te întrebi: ‘cine (mai) sunt eu?’ Și să realizezi că ești un om care este preocupat de fericirea tuturor celor din jur, mai puțin de a sa.

Și doare!

Timpul tău este incredibil de important. Pe net circulă o vorbă: ‘atunci când cineva spune că are nevoie de spațiu, de fapt vrea spatiu pentru o altă persoană’. Mi se pare discutabil, ca să nu spun fals!

Uneori ai nevoie de 1 oră pe zi doar pentru tine. Tu și gândurile tale. Să te întrebi: eu ce simt? Ce fac eu pentru viața mea? E okay direcția pe care o iau?

Partenerii de cuplu ar trebui să înțeleagă treaba asta și să-și ofere acel spațiu de care au nevoie. Fără frică, ci cu deschidere. acel spațiu este cât se poate de sănătos pentru cuplu și pentru iubirea lor.

Atunci când nu ne permitem să mai avem timp pentru noi, ne îndepărtăm nu doar de noi, ci și de cuplu.

Iar asta aduce o grămadă de situații nasoale. Drept urmare, aș spune așa – timpul tău este prețios. Nu renunța la el. Folosește-l cu cap!

Link-uri sponsorizate

Comments