Bărbații nu vor să aibă grijă de femei

stres
Link-uri sponsorizate

Cu riscul de a spulbera toate rolurile de gen, o să spun un lucru pe care mulți bărbați îl gândesc dar, din motive diverse, preferă să nu îl spună – bărbații nu vor să aibă grijă de femei!

Nu vor! Ăsta este un rol primit la naștere și pe care sunt obligați să îl îndeplinească fără să fie întrebați dacă își doresc sau nu acest lucru.

Bărbatul este (unicul) furnizor de resurse – ăsta a fost contextul social care a funcționat până prin anii ’50.
La vremea respectivă, de fapt până la vremea respectivă, divorțul era condamnat, iar femeia nu avea prea multe drepturi. Ea avea câteva roluri (obligații) simple – să stea acasă și să aibă grijă de copii/ bucătărie. Și să-i facă pe plac soțului de fiecare dată când acesta avea chef! Dacă avea chef!

Ei bine, societatea a evoluat, iar femeia a intrat în câmpul muncii, primind mult mai multe drepturi. Cel mai important, cel puțin din punctul meu de vedere, este acela de a spune NU!

De aici și numărul uriaș de divorțuri înregistrate din 1950 și până în prezent. În acest moment, conform statisticilor, circa 70% dintre divorțuri sunt inițiate de femei. Ce s-a schimbat? Acum au dreptul să spună NU! Înainte nu aveau și nici nu ar fi fost o decizie deșteaptă, din moment ce depindeau financiar exclusiv de bărbat.

În acest context – ideea că bărbatul trebuie să furnizeze a dispărut! Iar familia cu un singur salariu… la fel!

Știu, încă sunt mulți oameni care trăiesc cu aceste convingeri preluate de la generațiile anterioare. Însă haideți să fim sinceri și să spunem adevărul – bărbații nu vor să aibă grijă de femei!!!

Știți de ce? Pentru că atunci când ai grijă… nu mai dorești!

Sună dur, sună ca dracu’, dar așa e – grija ucide libidoul!

Știți ce face un bărbat care are grijă de tot ce se întâmplă în viața lui? Caută scăpări! Caută locuri unde să se simtă el cel răsfățat. Vă las pe dumneavoastră să găsiți locurile alea :)

Să ne întoarcem la grijă. Care este contextul în care cresc cei mai mulți băieți?

Mame triste și tați distanți! Ce înseamnă asta? 0 pasiune între părinți! 0 model sănătos de familie. Sigur, există și excepții.

Ba mai mult, băiatul învață încă de mic faptul că dacă vrea să devină bărbat, e musai să meargă la curve!

Cumva, el învață că o curvă este deținătoarea sexului absolut! Fals! Doar că el nu știe asta!

Într-un fel, dacă punem într-o parte mama tristă și curva impasibilă și indiferentă în cealaltă parte, se poate spune că bărbatul ar alege fără să ezite indiferența sexuală! Aia îl excită!

Mă-sa, aia tristă, îl umple de vină și de grijă!

Ei bine, așa cum spune Michael Bader în cartea ‘Sexualitatea masculină. De ce femeile nu o înțeleg, iar bărbații nici atat’, un bărbat nu poate dori o femeie de care trebuie să aibă grijă!

El o resimte ca pe o povară. Or, aici vă rog să-mi dați voie să vă spun că niciun bărbat nu își dorește lângă el o femeie tristă. Femeia aia tristă, în acceptul lui, este femeia imposibil de mutumit, adică mă-sa! Încercați voi să trăiți cu povara asta pe umeri și mai ales în pantaloni și vedeți ce se întâmplă.

Femeia nu ar trebui să-și dorească un bărbat care să aibă grijă de ea!

El deja a obosit de atâta grijă. Bunica i-a spus încă de mic: ‘să ai grijă de mine la bătrânețe’, mă-sa l-a umplut de resentimentele ei, timp în care ta-su o cam freca pe la curve sau amante.

Sunt mii de cazuri de acest gen. Or dacă mai pui și societatea, care transformă femeia în obiect sexual – atunci ia de aici realitate mișto.

Că vreți sau nu, o doză sănătoasă de egoism sexual este oxigen pentru relații. Prea multă grijă distruge dorința în mod iremediabil.

Bărbatul ăla se simte atât de presat, încât ajunge destul de rapid să ceară spațiu sau să își dorească ceva… nou!

Ce înseamnă ceva nou? Femeia non-mă-sa!!! De multe ori, bărbații respectă patternul de familie și ajung în aceeași situație cu părinții. Însă unii încearcă să lupte cu această povară și ajung să-și dorească modelul non-mama!

Acolo intervin femeile sexuale, femeile inteligente, prostituatele etc…

Într-o viață în care bărbatul este apăsat de griji la fiecare pas, atât la muncă, cât și acasă; el fiind obligat să furnizeze non-stop; acesta va avea nevoie de mici evadări. Altfel o ia razna! Ideal ar fi ca aceste evadări să aibă loc lângă femeia iubită. În câte cazuri se întâmplă?

Să fim înțeleși, asta nu înseamnă fugă de responsabilitate, ci realitate!

Nimănui nu îi convine să tragă la jug de nebun doar pentru că așa i s-a spus că trebuie!

Iar femeile ar trebui să înțeleagă un lucru elementar acum, în 2016-o femeie fericită nu înseamnă un bărbat nefericit!

Atunci când se ajunge la acest caz, să te aștepți că el să-și caute fericirea în altă parte!

Bine, bine și atunci care e rolul bărbatului-veți spune! Unul singur – să te iubească!
Să fie lângă tine, dar să nu fie nevoit să aibă grijă de tine. Atunci te transformi din iubită în mamă, iar el își va dori să facă sex cu altcineva.

P.S.1: Cea de-a doua mea carte s-a lansat. Daca vrei sa comanzi ‘Iubirea de la A la Z – Alfabetul relatiilor’, o poti face de AICI

Foto: stressreductionstressrelief.com/

Link-uri sponsorizate

Comments