Dreapta și-a luat cartonaș roșu

protest1
Link-uri sponsorizate

Mai țineți minte momentul de după căderea Guvernului Ponta, din toamna anului trecut?

Mai țineți minte cum au ieșit Blaga și Gorghiu cu niște morgi victorioase, de parcă ei ar fi ieșit în stradă?

Derulați puțin firul – pe repede înainte – și ajungeți la momentul de aseară, când s-au anunțat rezultatele alegerilor.
Pauză!

Stimații șefi ai PNL și-au luat un minunat cartonaș roșu pentru intrare din spate cu crampoanele ridicate la genunchiul democrației.

Pentru ei, rezultatele de la București sunt catastrofale, pentru noi … deloc surprinzătoare.
Oamenii ăștia au spus degeaba: ‘am înțeles ce a însemnat Colectiv’.

Nu ați înțeles nimic! Iar rezultatele alegerilor arată cu vârf și îndesat acest lucru.

Bravos! Tocmai ce l-ați readus pe Ponta în prim-plan!

După părerea mea, înfrângerea de aseară se duce pe mai multe planuri:

1. Publicul Colectiv
Care a ieșit în stradă degeaba! Degeaba răstorni un Guvern, dacă cei care ar trebui să profite de asta nu sunt în stare! Momâile de la dreapta eșicherului politic au dat dovadă de impotență crasă! Au fost bătuți de propriile orgolii, semn că oamenii ăia chiar nu sunt în stare să stea de vorbă!

2. Societatea civilă
Pentru că și-a arătat limitele. De fapt, ne-a arătat că nu a existat niciodată cu adevărat. Câteva ONG-uri nu înseamnă societate civilă.

3. PNL
Care s-a crezut zmeu, dar a terminat în patru labe din cauza unui management absolut dezastruos. Schimbarea mai multor posibili candidați la Primăria Capitalei nu mai are nevoie de comentarii. Dacă o ține așa, acest partid va lua drumul PNȚCD sau PDL. După părerea mea, chiar merită să iasă din politică, pentru că e clar că acolo sunt niște hiene odioase care vor doar putere.

4. Iohannis
Pentru că oamenii care l-au votat la prezidențiale sunt acum complet scârbiți de ceea ce înseamnă ‘Panzerul german’ – o căruță cu coviltir care abia reușește să mai stea pe drum. Președintele este atât de moale, încât nimeni nu se mai uită la el. Uneori am senzația că nici el nu știe ce caută la Cotroceni, atât de depășit este.

5. Guvernul
De tehnocrați… care s-au acoperit rapid de scandaluri de corupție și de incompetență. Culmea e că și acum, la câteva luni bune după investire, există plagiatori în Guvern, semn că nici la acest nivel nu există probleme cu ciordeală.

6. Lupta anti-corupție
Și-a luat un mega-bocanc în gură. Oamenii ăia trebuie să înțeleagă că nu e suficient să faci spectacol televizat, cu cătușe și jurnaliști. Uite că o grămadă de condamnați au reușit să câștige primăriile unde au candidat. Or asta spune multe atât despre lupta anti-corupție, cât mai ales despre public.

7. Ținerii
Pentru că mulți dintre ei pur și simplu nu au avut cu cine voteze și au stat acasă. Cel mai nașpa lucru ăsta e – să vezi că nu ai pe cine să pui ștampila!
Și cred că ieri au fost mulți.

Acum, să revenim la PSD. Este totuși de admirat coagularea lor, mobilizarea electoratului lor. Da, poate că sunt corupți, poate că sunt comuniști, însă la alegeri știu să fie împreună.

Asta este examenul pe care dreapta l-a pierdut la alegerile de ieri. Interesele mici și orgoliile anumitor lideri au dus la această înfrângere de proporții la București. Exact orgoliile și interesele i-au ținut pe bucureșteni departe de urne.

Pe bune, chiar aveți senzația că oamenii sunt cretini și nu văd?

Acum 7-8 luni vi s-a oferit o șansă! Ieri un cartonaș – roșu!

Generația Facebook și-a dat în sfârșit seama că nu poate fi păcălită cu diversiuni de doi lei.

Link-uri sponsorizate

Comments