Unde te vaccinezi pentru căsătorie?

divort1
Link-uri sponsorizate

Oamenii ar trebui să se vaccineze nu doar împotriva anumitor boli, ci și împotriva căsătoriei :)

Sau, dacă vreți, împotriva efectelor adverse ale acesteia.

În acest fel, poate ar înțelege tot mai mulți oameni că e frumos să te căsătorești, dar nu e deloc simplu să duci o astfel de responsabilitate.
Ziua nunții și luna de miere (sau săptămâna) nu îți asigură o căsnicie de vis.

Nici măcar ofițerul stării civile, care spune să vă iubiți și să vă respectați.

Relațiile au dinamica lor, iar orice neatenție, lipsa de implicare sau controlul, vin la pachet cu efecte pe termen scurt sau lung.

Căsătoria – cel puțin în acceptul meu – ar trebui să fie o încununare a iubirii dintre două persoane. Nu o joacă, nu un interes, nu un moft, nu un must have!

O încununare a iubirii! Știu că sună pompos, însă așa văd eu chestia asta.

Și da, căsătoria nu este obligatorie, nu mai este obligatorie, iar dacă alegi să nu te căsătorești, nu înseamnă că nu iubești. Căsătoria este o alegere, iar actul ăla pe care îl semnezi la Primărie este un proces deschis :)

Poate fi un proces de viață, un proces de iubire, un proces de dezvoltare sau un proces de divorț!

Totul ține de modul în care cei doi miri aleg să se implice în relația lor.

Că tot vorbeam despre efecte adverse, ele pot fi: scăderea libidoului, plictisul, oboseala conjugală, plafonarea, mânia, ura etc…

Ținând cont de numărul mare de divorțuri, e clar că oamenii au nevoie de un vaccin împotriva acestor efecte adverse ale căsătoriei.

Unde te poți vaccina cel mai bine?

Ați ghicit – într-o sală de judecată!

Ar fi mișto să se organizeze pelerinaje ale viitorilor miri într-o sală de judecată unde se pronunță divorțuri. Să vadă și însurățeii cam unde se poate ajunge. Sigur, nu toate divorțurile sunt cu scandal sau partaj, însă cele mai multe sunt și vă jur că vi se ridică părul pe voi.

Să vedeți tați care negociază pensia alimentară a copiilor lor ca la piață, mame care refuză să îi lase pe tați să-și vadă copiii, partaje care te fac să spui Tatăl Nostru și să-ți scuipi în sân etc…

E suficient să stai 1 oră într-o sală de judecată și îți ajunge.

Culmea știți care e? Că oamenii ăia, care își sparg capetele la divorț, cândva au jurat că se iubesc!

Nu e funny?

Să vezi cum se ajunge de la ‘iubire’ la ură și război?

Ăsta e cel mai tare vaccin împotriva efectelor adverse (nespuse) ale căsătoriei – sala de judecată!

Are dreptate Beigbeder!

În plus, nu ar fi tare ca ofițerii stării civile să spună, în loc de ‘să vă iubiți’ ceva de genul ‘vă declar căsătoriți. Acum aveți dreptul să vă urâți până la capătul zilelor?’ Nu credeți că ar avea mai multă credibilitate?

P.S.1: Cea de-a doua mea carte s-a lansat. Daca vrei sa comanzi ‘Iubirea de la A la Z – Alfabetul relatiilor’, o poti face de AICI

Foto Credit: johnhooper.com/

Link-uri sponsorizate

Comments