Bărbații nu gândesc cu penisul

malesex
Link-uri sponsorizate

‘Bărbații gândesc cu penisul!’ – această abordare este nu doar falsă, ci și periculoasă! Pentru ambele sexe!

Potrivit psihologului Michael Bader, din cauza acestei abordări eronate, femeile devin confuze vis-a-vis de ceea ce își doresc bărbații, iar bărbații devin rușinați de propriile dorințe și fantezii.

Ce se întâmplă mai departe? Comunicarea dintre sexe se blochează!
În cartea ‘Sexualitatea masculină. De ce femeile nu o înțeleg, iar bărbații nici atât’, Bader schimbă puțin unghiul din care ar trebui să fie priviți și tratați bărbații.

El consideră că femeile ar trebui să renunțe la formulări de genul “bărbații sunt porci”, “bărbații gândesc cu penisul”, “bărbații sunt curvari” etc.

Realitatea sexualității masculine arată exact pe dos – bărbații nu cred că femeile sunt obiecte, ci sunt prea îngrijorați de ele; bărbații nu sunt prea egoiști, ci prea vinovați; nu sunt prădători, ci însingurați; ei par să aibă putere, însă de fapt ei sunt sexul slab.

Concluzia 1 – Sexul începe în minte și coboară în jos, nu invers!

Valabil pentru ambele sexe!

Altfel, toate femeile s-ar excita la orice banal control ginecologic.

De altfel, Bader punctează foarte bine diferența dintre un control ginecologic și un sărut pe gât – SEMNIFICAȚIA GESTULUI! Iar această semnificație ține de minte.

Revenind la plăcere, se pare că responsabilitatea îi apasă foarte tare pe bărbați! Direct în pantaloni!

Și, din păcate, foarte mulți oameni (femei) cer această plăcere de la parteneri, aruncând asupra lor întreaga responsabilitate a unor eventuale eșecuri amoroase.

În aceste condiții, excitația domnilor poate suferi sub această presiune a responsabilității.

Ce avem aici? Un prea frumos blocaj!

Și nu este singurul blocaj cu care se pot confrunta bărbații.

Care este soluția pentru ieșirea din acest blocaj? FANTEZIA!

Potrivit lui Bader – “fanteziile sau preferințele sexuale sunt instrumente cu care mintea contracarează efectul sentimentelor de vinovăție, rușine sau îngrijorare”.

Iată deci că fanteziile masculine nu sunt niște deviații, ci niște soluții!

Să luăm un exemplu care poate genera blocaje – să ne imaginăm un băiat care crește lângă o mamă victimă – genul ăla de femeie care se plânge toată ziua, pe care nu o mulțumește nimic și care spune că cel mai bun bărbat e ăla mort.

Cu ce model va crește acest copil? Cu modelul unei femei complet nemulțumită de bărbați, o femeie care refuză orice avans al lor.

Ce înseamnă asta? Nesiguranță! Iar acest copil, în mod firesc, va crede că toate femeile sunt așa și, ca mecanism de apărare, va refuza intimitatea.

În acest context, el va alege orice soluție care îi va oferi ieșirea din acest blocaj – fie că soluția înseamnă prostituate, sex pe net, masaj erotic, chaturi erotice etc…

Acolo va găsi femei menite să îl satisfacă pe el, femei pentru care nu se va simți responsabil.

Aceste tipare pe care toți le purtăm din copilărie și până în ultimul ceas de viață se numesc convingeri patogene.

Ele sunt niște ‘sentimente/ atitudini care împiedică nu doar dorința sexuală, ci și fericirea la modul general’.

Dacă corelez aceste informații cu ceea ce mi-a spus Alina Stoica despre copii – cum că viața lor este dominată de negativitate – vă rog să vă imaginați cam cu ce convingeri patogene vor ajunge ei la vârsta adultă? Și mai ales cu ce blocaje?

Spre deosebire de fete, băieții trebuie să se maturizeze, dar să se și despartă de sexul mamei; ceea ce înseamnă că, încă de mici, ei înțeleg masculinitatea ca pe o negare a feminității. “Pentru băieți, maturizarea nu înseamnă doar să devină masculini, ci să nu devină feminini”-scrie Bader.

Iar această nevoie de respingere a feminității generează o formă de izolare emoțională.

Pe acest fond, spune psihologul, apar preferințele și fanteziile sexuale.

Adică soluțiile care îi ajută să treacă peste anumite blocaje.

Drept urmare, atunci când aveți o relație cu un bărbat, ar fi bine să încercați să îi înțelegeți fanteziile și preferințele, nu ca pe niște chestii rușinoase sau deviante, ci ca pe niște soluții care-l pot ajuta să depășească anumite blocaje ce pot sta în calea plăcerii… voastre!

În concluzie, problema nu este că bărbații sunt egoiști, ci că nu sunt destul. Problema cea mare este că bărbații (deși doamnele poate că nu sunt atente la detaliul ăsta) sunt prea preocupați și nu își doresc să-și rănească partenerele.  Și atunci se refugiază în fantezii. De aia ar fi excelent că voi să fiți fantezia lor. Iar asta presupune deschidere.

Sper ca încet încet, oamenii să înceteze să se judece la suprafață și să încerce să înțeleagă ce se ascunde în spatele anumitor comportamente sexuale.

De ce? Pentru că “sexualitatea este o fereastră importantă a gândirii”.

P.S.1: Cea de-a doua mea carte s-a lansat. Daca vrei sa comanzi ‘Iubirea de la A la Z – Alfabetul relatiilor’, o poti face de AICI

Link-uri sponsorizate

Comments