Pe tine ce te recomandă?

book23
Link-uri sponsorizate

“Ura este un etalon al succesului. Cei care te iubesc sunt tăcuți. Cei care urăsc țipă mai tare. Aici e greu să apreciezi pe cineva fără să-i găsești defecte” – spunea nu cu mult timp în urmă Gabriel Liiceanu la un post tv.

Admirația a ajuns ceva rușinos în România. ‘Cum să admiri fără să vrei să fuți?’ – m-a întrebat cineva când am scris că românii nu mai sunt în stare să admire fără să-și dorească să bage în pat persoana respectivă.

Resentimentul este atât de puternic în societatea românească, încât nimeni nu mai poate să facă nimic fără să fie tras de mânecă sau judecat.
Dacă vrei să lansezi un proiect, se va găsi cineva care va face săpături să vadă dacă a mai făcut cineva asta înainte. De parcă suntem condamnați să fim tot timpul originali… Ce chin!

Dacă vrei să scoți o carte, se vor găsi câțiva care vor spune că nu ești scriitor pentru că nu lansezi la o editură cunoscută. De parcă editura vinde cartea, nu conținutul ei și marketingul …  Ce prostie!

Dacă vrei să scoți un album muzical, se vor găsi oameni care vor pune lupa pe piese în căutarea unor eventuale plagiate. Dacă nu vor găsi, vor începe analiza versurilor. Ceva ceva tot găsesc ei :) De parcă la asta se rezumă tot!

În țara asta nimeni nu poate să facă nimic fără să fie luat în lupă!

Imediat se va găsi un odihnit care să-ți spună că nu ai nu știu ce diplomă, chiar dacă tu pierzi aproape 8-9 ore pe zi în studiu; timp în care el și-o freacă în căutarea unor ținte.

Din păcate, țara asta e plină de odihniți… adică de oameni care nu fac nimic. Trist este că dintre cei care țipă toată ziua pe net, unii nici măcar nu încearcă să facă ceva. Ei pur și simplu distrug și le place al dracului de mult chestia asta! Interesant este că în capul lor umblă ideea că atunci când distrug, ei de fapt construiesc ceva. Boală pură! Psihică, nu de altă natură

Acum 3-4 ani, nici prin cap nu îmi trecea să scot o carte. Mi se părea o chestiune total inaccesibilă. Da, știu, în ultimii 20 de ani am scos 5 albume, deci cam știu care e treaba cu expunerea. Aici lucrurile mi se păreau diferite.

Ei bine, la un moment dat, un cititor a aprins fitilul – ‘pe când o carte?’

Ăla a fost momentul în care m-am gândit: “O ce? Eu? Carte?’

Lunile au trecut, iar acel “o ce?” s-a transformat în “de ce nu?”

Momentul a sosit după vreun an și jumătate de așteptare când, în timpul unei discuții cu un prieten, el mi-a spus: “auzi, de ce ai nevoie ca să scoți cartea? E chiar păcat să nu o faci!”

După ce i-am spus de ce am nevoie, s-a uitat la mine calm și mi-a spus: “consideră rezolvat! Dă-i bătaie!”

Așa am început să leg lucrurile. Așa s-a născut prima mea carte pe care urmează să o lansez săptămâna viitoare. Da, în sfârșit se întâmplă și sunt extraordinar de fericit.

Abia aștept să-i miros paginile.

Nu o scot la vreo mare editură! Nici nu m-a interesat asta. De altfel, ca să o spunem pe aia directă, editurile te lasă în chiloți… la propriu, iar cei care s-au ars cu ele știu la ce mă refer.

Nu, scot această carte în regim propriu. Pentru mine chiar nu e relevantă editura, câtă vreme cartea este pentru cei care mă citesc și nu pentru premii, critici sau târguri de carte.

Mi se rupe de toate astea!

Nu aspir la titlul de scriitor. Nu sunt atât de snob. Nici nu mă interesează titulatura. Prefer să spun că sunt un om care scrie mult. Mai bine, mai prost… asta nu sunt în măsură să judec.

Cartea asta a plecat de la o idee a cititorilor și la ei se va duce, nu în librării, nu la târguri, nu la mai știu eu ce manifestări de astea pline de ‘avânt literar poleit cu genialitate’.

Sunt 300 de shot-uri de viață, fix așa cum le-am văzut eu – cu bune, cu rele, cu sarcasm și ironie, cu blândețe, cu detașare, cu implicare, cu apreciere etc…

Ce mă recomandă? Ceea ce am trăit și trâiesc, ceea ce studiez zilnic, ceea ce cunosc cu ajutorul oamenilor cu care intru zi de zi în contact. Mă recomandă ceea ce simt și oamenii care simt alături de mine!

Iar asta bate orice diplomă!

P.S.1: De curând mi-am lansat prima mea carte, intitulata-Barbatii inteligenti nu au nevoie de amante. Daca nu ai apucat sa o comanzi, o poti face telefonic, la numerele: 0751492686 sau 0314382822 si online la adresa bookzone.ro.

Link-uri sponsorizate

Comments