Operațiunea mațul gol 2016

skinny1
Link-uri sponsorizate

Gata cu Paștele! Gata cu orgiile culinare! Până la Crăciun e pauză.

Iar acum, așa cum se știe, vine vara, ceea ce s-ar traduce prin – ‘adio haine, iaca niște piele’.

Imediat după Paște s-a declanșat operațiunea ‘mațul gol 2016’.
Nu râdeți, vorbim despre un serial aici.

Gata, bărbații se pun pe slăbit, iar femeile se pun la… înfometat.

Adică bagă o frunză de rucola și un sfert de căpșună pe zi. Și niște apă.

Și, uite așa, unele ajung ca niște radiografii – aproape poți vedea prin ele.

Ele pozează în fericite, deși mațul lor salivează la orice vitrină cu bunătăți – de la sălămior de ăla cu nuci și până la un banal ecler.

E jale în dânsele. Însă, pentru a avea trup de litoral, se țin pe poziție.

Partea proastă este că înfometarea asta le dă rău de tot ceasul peste cap.

Nu mai spun că unele ajung și pe la spital, după ce au leșinat pe stradă.

Pentru a afla ce înseamnă de fapt această înfometare, am vorbit, ca de obicei, cu Alina Stoica – specialist în nutriție (medic).

“Moda asta a trupurilor schilodite de înfometare este promovată de multe vedete, iar tinerele cred că așa trebuie, că așa e sănătos. În realitate, înfometarea vine cu multe carențe de vitamine și minerale. Mai rău, adolescentele care se află în perioada de creștere și recurg la aceste soluții radicale, pot să ajungă la spital, iar perfuzia devine salvarea lor.

Prin definiție, înfometarea privează organismul de alimente. Or în aceste condiții nu pot apărea lucruri bune, ci carențe. La rândul lor, aceste carențe duc la dezechilibre majore. Înfometarea nu poate fi un stil de viață. Din păcate, aceste persoane recurg adesea la perfuzii pentru a nu pică pe stradă. În momentul în care ieși din această înfometare, riști să te îngrași foarte tare.

Am avut cazuri care în sarcină au luat 45 de kilograme. Din păcate, aceste diete sunt la modă și este greu să le oprim. Persoanele care se înfometează sunt ușor de recunoscut – în general sunt irascibile, tocmai din cauza stresului la care își supun propriul organism.

Din punctul meu de vedere, oamenii ar trebui să evite aceste așa zise diete și să încerce să adopte un stil alimentar sănătos, bazat pe piramida alimentară” -mi-a spus Alina Stoica.

Da, dragile mele, nu vă grăbiți să le invidiați pe domnișoarele care se înfometează. Poate că arată ca niște scândurele, însă suferința lor interioară este uriașă.

În concluzie, vine vara, ne dezbrăcăm și ne așternem la plajă.

Și totuși, de ce oare nu ținem cont mereu de chestia asta și ne trezim doar cu 2-3 luni înainte?

Foto Credit: ilovegreeninspiration.com/

Link-uri sponsorizate

Comments