Sissoko – chef-ul care te face să lingi farfuria

eusissoko
Link-uri sponsorizate

L-ați văzut la Masterchef! Fac pariu că nu i-ați dat prea multă atenție atunci. Ei bine, anii au trecut și chef Sidia Sissoko a transformat o pasiune în meserie. Și ce meserie!

Brațară de aur, vă rog să mă credeți.

Omul gătește la Norma, un loc superb.
Restaurantul se află în zona Dorobanți (str Teodor Iliescu), într-o casă veche, elegantă, unde, la un moment dat, a locuit și consulul Belgiei.

Designul este unul minimal, dar elegant. Îmi place mult că este un restaurant luminos, iar pentru fumători, balconul de la etaj este numai bun.

Casa are câteva camere (un soi de separeuri), ce oferă oportunități interesante pentru zile de naștere.

Norma este la un pas de haosul orașului, însă zona este extrem de liniștită. La Norma poți să mergi și cu colegii de birou și cu iubita/soția și cu amanta (dacă ai).

norma

Dacă ar fi să caracterizez scurt locul, aș spune așa-elegant și discret!

Acum să vorbim despre mâncare!

Specificul restaurantului unde gătește Sissoko este francez! Meniul este scurt, dar bine echilibrat, selecția de vinuri fiind interesantă.

Eu am fost sâmbătă, împreună cu iubita mea și alți doi prieteni-unul fiind iubitor de bucătărie franceză!

Eu am mâncat ‘soupe de tomates au four, caviar de basilic et fromage de chevre’-supă de roșii coapte la cuptor (fără niciun pic de apă), caviar de busuioc și brânză de capră; iar iubita mea și-a comandat-consommé de Saint-Jaques aux champignons Shiitake (consommé de scoici Saint-Jaques cu ciuperci Shitake). (Vezi video AICI)

suparosii

Primul fel ne-a dat gata pe toți! Părerea unanimă? Excelent!

Între feluri am ieșit puțin în balcon, la soare, unde am stat (cu prietenii) la o țigară.

Pentru felul doi, eu am optat pentru o salată Waldorf (deh, sunt la regim), care înseamnă-spanac, mere Grannuy Smith, mere roșii și sos de nuci. A fost delicioasă! Prietenii mei și-au luat porc sau midii.

Și după acest fel farfuriile erau goale. Nimic nu a mai rămas!

salatawaldorf

Nici măcar la desert, mă rog, pentru cei care au comandat.

Una peste alta, a fost o adevărată experiență culinară. De top! O experiență asezonată cu o sticlă de Liliac alb și, mai târziu, de câteva pahare de Gerard Bertrand-H de l’Hospitalet (cabernet sauvignon).

scoici

După ce am terminat de mâncat, ne-a vizitat și chef Sissoko. Super-simpatic.

Am discutat despre călătoria lui în lumea culinară și ne-a promis că ăsta este doar începutul la Norma. Am citit în ochii lui că are planuri serioase vis-a-vis de viitorul meniului.

Sincer? Abia aștept să le mai calc pragul.

Este unul dintre puținele locuri în care nimeni nu a avut ceva de comentat vis-a-vis de mâncare sau servicii.

Felicitări!

Link-uri sponsorizate

Comments