Iubirea nu moare de bătrâneţe

eumare1
Link-uri sponsorizate

Să îți vezi femeia defilând goală prin fața ochilor și să nu schițezi niciun gest, să nu îți vină automat să te arunci cu totul în ea… Asta da criză!

Unii îi spun ‘faliment al dorinței’!

Atunci când fesele iubitei se află la 30 de cm de fața ta, iar tu te uiți indiferent la tv… Asta sună a gong! De despărțire!
Falimentul dorinței este o boală grea! Și poate ucide iubirea! Iubirea nu moare de bătrânețe, ci din lipsa dorinței!

Dacă ajungi să nu îți mai dorești nimic de la celălalt, dacă ajungi să nu mai ai așteptări de la viața de cuplu, atunci poți declara falimentul dorinței sau falimentul emoțional!

Gata! Resursele s-au încheiat!

Oare ce mai poți face fără dorință? Ea este motorul care te mână în relații, ea este combustibilul care-ți alimentează viața de cuplu, ea este cea care stă la baza conexiunii emoționale între doi oameni.

Din păcate, cel puțin în cuplu, dorința este fragilă, este ușor de închis într-o debara. Tot din păcate, mulți o confundă cu un borcan cu murături și o ascund adânc în debara.

Cei care fac asta, nu se mai bucură de frumusețea vieții, ci doar supraviețuiesc.

Cea mai nașpa viață de cuplu e aia la supraviețuire! Aia este o viață plină de regrete, plină de frustrări, plină de reproșuri.

Esther Perel – specialist în probleme de cuplu – spune că cei mai mulți oameni care ajung la terapie invocă această dispariție a dorinței în cuplu. “Ei nu vor mai mult sex, ci mai bun – spune Perel.

Deși sună bizar, oamenii care nu prea mai fac sex nu vor mai des, ci mai bun. Ce înseamnă acest mai bun? Emoție! Conectare cu partenerul/a pe toate palierele, nu doar pe cel sexual.

De fapt, ei tânjesc după conectarea aia emoțională, după starea aia de la început, când zâmbeau, când se priveau, când se atingeau, când transpirau împreună, când se jucau, când erau cât se poate de vii.

Asta își doresc ei de fapt – viață!!!

Pentru că această criză a dorinței înseamnă fix moartea vieții de cuplu.

Partea interesantă este că această dorință poate fi reaprinsă. Fără grabă, ci cu calm; fără arătat cu degetul, ci cu înțelegere; fără reproșuri, ci cu blândețe; fără ascunzișuri, ci cu deschidere.

Nu toată lumea poate să reaprindă dorința. Unii preferă pur și simplu să schimbe partenerul, fără să-și dea seama că este doar o chestiune de timp până când vor ajunge în același punct, dar cu altcineva.

Cei care reușesc să-și reaprindă dorința, conștientizează un mare adevăr – orice sfârșit poate fi un început!

Așa cum ai ajuns la un final în doi… poți să o iei de la capăt, tot în doi!

Îți trebuie câteva ingrediente care sunt la-ndemână. Primul este conștientizarea impasului, al doilea este comunicarea deschisă cu celălalt, al treilea – și poate cel mai important – este dorința de a reaprinde dorința în cuplu.

Drumul este interesant, iar unii pot realiza că până atunci nu vorbiseră absolut deloc despre ceea ce simt sau despre ceea ce-și doresc din punct de vedere sexual.

Abia în momentul în care încep să discute pe bune, cu cărțile pe masă; abia atunci reușesc să-și dea seama care sunt soluțiile.

Și, vă rog să mă credeți, este posibil, chiar se poate, să ajungi în punctul în care dacă fesele iubitei se află la 30 de cm de fața ta, să lași tv-ul și să-ți bagi capul între ele.

Poți să o faci… din nou!

Totul e să și vrei!

Iubirea și dorința nu mor de bătrânețe, ci din cauza lipsei acțiunii!

P.S.1: Cea de-a doua mea carte s-a lansat. Daca vrei sa comanzi ‘Iubirea de la A la Z – Alfabetul relatiilor’, o poti face de AICI

Link-uri sponsorizate

Comments