De ce nu păţesc nimic agresorii de copii?

childabuse
Link-uri sponsorizate

În România, agresorii de copii scapă nepedepsiți. Iar cazul directoarei grădiniței din Cotroceni este doar o nouă dovadă în acest sens.

Vă mai miră de ce judecătorul a considerat că nu sunt suficiente probe pentru a o trimite 30 de zile în arest?

Pe mine nu! De ce? Pentru că în România bătaia este ruptă din Rai!
Zilele trecute, am văzut la Pro TV dovezile. Erau clare – femeia aia trăgea copiii din pat, îi zgâlțâia serios și, evident, urla la ei.

‘Nimic grav’ – susțin cei care trebuie să îi pedepsească pe acești abuzatori. Ba, mai mult, ei susțin că astea sunt “corecții izolate” care nu afectează dezvoltarea fizică, psihică sau morală a copiilor.

Fiind “corecții izolate”, ele nu constituie o infracțiune!!!

Nu e mișto?

Cazul ăsta mă duce cu gândul la filmul ‘Spotlight’. Acolo era vorba despre preoți pedofili. Și, la un moment dat, se spune că pentru a crește un copil e nevoie de un oraș întreg. La fel și în cazul abuzului.

Așa și aici! Atunci când un copil este bătut sau abuzat verbal, toți spun – “vaaaai, ce nenorocire”. Însă, dacă ieși într-un parc de copii, vezi asemenea cazuri la ordinea zilei.

Dacă un copil de 2-3 ani scapă o sticlă din mână… “jap!”, dacă o murdărește pe mă-sa… “jap!”

“Treci în casă, nenorocitule! Lasă că îți arăt eu ție!” – asta auzi frecvent.

Ce înseamnă asta? Că suntem o țară de abuzatori ipocriți!

Nu mi-am lovit în viața mea copilul! Și nu o voi face. În schimb, o protejez emoțional, îi explic ce a greșit, dacă a greșit și o apreciez atunci când a făcut ceva bine.

Revenind la cazul grădiniței din Cotroceni care, apropo, funcționa și ilegal, judecătorul a dat totul pe părinți. De ce? Pentru că abuzatoarea era administrator, nu educator.

Ca să fie treaba treabă.  Nu aia e de vină, nu aia e un animal, ci părinții… pentru că își dau copiii la grădiniță :)

Întrebarea mea este: pe baza căror studii a considerat judecătorul că zdruncinăturile, palmele și cuvintele nu afectează dezvoltarea acelor copii? Pe baza bătăilor pe care le-a primit în copilărie de la părinți?

Știți de câte ori am auzit chestia asta cu – “lasă că și eu am luat palme! Și eu am fost certat/ă! Și uite cât de okay sunt acum!”

Când auziți asta de la un părinte, să fiți siguri că acei copii și-o fură! 100%!

Și atunci, într-o țară în care părinții își abuzează copiii la greu, cum vreți ca abuzatorii filmați să răspundă în fața justiției?

Foto Credit: childmatters.org.nz

Link-uri sponsorizate

Comments