A.I.A E!

eucave4
Link-uri sponsorizate

“Aia e!” – este scuza oamenilor care nu-și asumă nimic. Au comis-o, ridică din umeri, bagă o față de aia plină de flegmă, după care aruncă și un sec: “și acum ce vrei să fac?”

România mustește de oameni care trăiesc mânați de acest “aia e”. Mai devreme, pe burtieră la B1, am văzut rezultatul unui sondaj – cică 63% dintre români cred că țara merge într-o direcție greșită.
Oare ce ar răspunde oamenii ăștia la întrebarea – “tu în ce direcție mergi?”

Poate că n-ar fi rău ca în sondaje să fie introdusă și această întrebare.

Și totuși, acest “aia e” poate avea și un alt sens, unul pozitiv.

Dacă îl desfaci pe litere și dai un sens fiecărei litere.

Am văzut această abordare la ‘Who’s King în Public Speaking’, la o fată de 21 de ani. Nu mai știu exact cum a prezentat ea fiecare literă, așa că o să ofer o perspectivă proprie.

A.I.A E – Asumă-ți Inteligent Acțiunile, iar E înseamnă EU (asta am ținut minte de la ea).

Tare sau ce?

“Aia e” să nu mai fie cu ridicat din umeri și acel flegmatic: “și acum ce vrei să fac?”, ci cu zâmbetul pe buze și bucuria reușitei.

Dacă tot ne plângem că țara o ia în direcția greșită, nu mai bine încercăm ca prin ceea ce facem fiecare dintre noi să schimbăm asta?

Fac pariu că dacă îi întrebi pe oameni ce au făcut în ultimii 5-6 ani, cei mai mulți îți vor spune că au muncit ca să aibă ce să pună pe masă. Cu greu vor reuși să și puncteze ceva notabil din viața lor.

De ce? Pentru că sunt setați pe modul supraviețuire. Ei nu trăiesc pentru a se bucura de viață, ci pentru a supraviețui, pentru a avea ce să pună pe masă.

Eu nu pot decât să mă bucur când văd tineri ca Amalia, tineri cu zâmbetul pe buze și gânduri pozitive. Ei sunt cei care nu acceptă setarea pe mod “supraviețuire”. Ei vor să trăiască asumat și cu zâmbetul pe buze.

Iar nouă nu ne rămâne decât să îi sprijinim să facă asta. Tot asumat și tot cu zâmbetul pe buze.

P.S.: De curând mi-am lansat prima mea carte, intitulata-Barba?ii inteligen?i nu au nevoie de amante. Daca nu ai apucat sa o comanzi, o po?i face telefonic, la numerele: 0751492686 sau 0314382822 si online la adresa bookzone.ro.

Link-uri sponsorizate

Comments