Slăbirea este o investiție, nu o cheltuială

alinastoica2
Link-uri sponsorizate

Slăbirea este o investiție! În tine! Dacă o vezi ca pe o cheltuială, atunci îți cam meriți kilogramele în plus.

Iar netul nu te ajută. Netul nu este medic, însă te poate trimite la medic dacă pui botul la tot ce îți bagă sub ochi.

La capitolul diete și nutriție, oamenii preferă netul. E moca!
La fel sunt și rezultatele – nule!

În cele mai multe cazuri pe care le-am auzit, regimurile de slăbit de pe net au făcut mai mult rău decât bine.

În cele mai multe cazuri, cei care au apelat la aceste regimuri s-au chinuit grav.

Și, ce s-a întâmplat după terminarea ‘chinului’? S-au reîmprietenit cu frigiderul.

Acum 2 ani și jumătate… ajunsesem să cântăresc 89 de kilograme. Acum am 102!

13 kilograme în doi ani și jumătate! Dacă faci o socoteală la lună, nici nu-ți dai seama când le-ai pus. Atât de fin stau lucrurile. Grăsimea se pune tiptil pe tine. Și vine de la chestiunile bune, cu gust :)

Plus un regim de viață dezordonat – sărit peste mese, mâncat aiurea, somn puțin și hidratare proastă (în general cu alcool). Plus stres!

Știți câtă apă trebuie să beau pe zi la greutatea mea? 3.5 litri!

Da, dr Alina Stoica mi-a spus că dacă vrei să afli câtă apă trebuie să bei, iei greutatea ta și o împarți la 30. E simplu! Și bei!

Pentru că hidratarea proastă generează tot felul de dezichilibre.

Alina Stoica este nutriționist – nu de ăla la mișto, ci medic.

Iar planul ei de nutriție ține cont de analizele tale, de afecțiunile de care suferi, de obiectivele pe care ți le propui și mai ales de ce îți place și ce nu îți place să mănânci.

Ce înseamnă această nutriție medicală? Eliminarea stresului!

O eventuală cură de slăbire nu trebuie să fie percepută ca un mega-stres, ci ca ceva firesc.

“Soluțiile nepersonalizate sunt cauza principalelor dezechilibre care pot apărea la nivelul organismului. Eu sunt adepta personalizării unui program de nutriție, indiferent că vorbim despre slăbire, îngrășare sau ca prevenție pentru un stil de viață echilibrat. Planul de nutriție trebuie structurat în baza simptomatologiei afecțiunilor curente, a analizelor medicale și a istoricului oscilațiilor de greutate. Foarte important este să ținem cont și de alimentele preferate sau refuzate de pacient” – mi-a spus Alina Stoica ieri, în timpul întrevederii de la Miko Palace.

alinastoica

Da, m-am apucat de un plan de nutriție personalizat. Am nevoie să slăbesc, dar am nevoie și de o schimbare de stil de viață, mai ales din punct de vedere alimentar.

Știți cu ce am început? Care a fost prima masă? Vită cu broccoli! Excelentă combinație!

Nimic stresant, nimic forțat. Simplu și eficient.

Iar seara am mâncat o supă cremă de legume cu câteva crutoane. Bun de tot.

Sunt conștient că trebuie să slăbesc, însă nu oricum, ci la pachet cu o schimbare de optică vis-a-vis de alimentație. Altfel e degeaba!

Iar pentru asta e nevoie de specialist. M-am săturat de sfaturi de la terți care iau chestii de pe net. Știți ce am observat la aceste persoane? Sunt extrem de neliniștite, ba chiar triste… și agresive.

Și chiar o cred pe Alina Stoica atunci când spune că e posibil ca tocmai alimentația să stea la baza acelor stări.

“Nutriția nu trebuie să fie ceva stresant. Iar pentru asta trebuie să ne stabilim niște obiective realiste. Dacă vrei să slăbești 10 kilograme în două săptămâni și vezi că nu s-a întâmplat nimic după câteva zile, atunci pot apărea frustrări, nemulțumiri, ba chiar depresie sau derapaje alimentare. Am întâlnit diete doar cu ouă și portocale, total greșite din punct de vedere nutrițional și care pot produce dezechilibre serioase. Cea mai puternică legătură este cea dintre sistemul nervos și tubul digestiv. Eu recunosc foarte ușor pacienții care au folosit o dietă restrictivă sau proteică. Sunt cele mai irascibile persoane pe care le-am întâlnit până acum. Alimentația este baza din starea generală pe care o avem. Ea este o investiție, nu o cheltuială sau un stres. Factorul emoțional este mai important decât cel alimentar în blocajele care apar. Am avut paciente care au ținut o cură doar cu apă și piper și nu au slăbit nici măcar un gram. Acolo exista un factor emoțional puternic, un factor care generase un blocaj emoțional” – mi-a mai spus Alina Stoica.

alinastoica1

Eu am decis să urmez acest program de două luni pentru că am conștientizat nevoia unei schimbări. Iar programul Alinei mi se potrivește foarte bine, eu nefiind o persoană care mănâncă enorm.

“De regulă, oamenii privesc cu reticienta maximă schimbarea stilului de viață, în ideea că acesta ocupă mai mult timp sau că necesită mai mulți bani. În realitate, lucrurile nu stau chiar așa. Acest program integrează toate categoriile alimentare, astfel încât să nu fie restricții pe categorii de alimente. E ușor să cumperi un fruct sau un covrig, o pungă de oleaginoase sau 3 gogoși. Este alegerea ta. Trebuie să înțelegem ca atunci când vrem să schimbăm ceva este nevoie de o disciplină mentală serioasă și mai ales să înțelegem faptul că este o schimbare pe viață, nu pe moment” – a mai adăugat Alina Stoica.

Eu vă voi ține la curent săptămânal cu evoluția mea și vă voi oferi tot felul de articole pe teme de nutriție în următoarele două luni.

Chiar cred că atunci când îți dorești o schimbare trebuie să apelezi la profesioniști.

Despre Alina Stoica găsiți mai multe AICI 

Link-uri sponsorizate

Comments