Rolul meu e să te enervez pe tine!

mihai12
Link-uri sponsorizate

S-a inventat cumva vreo academie de proști și eu nu am fost pe fază? Vă întreb pentru că uneori nu înțeleg de unde apar și mai ales ce vor?

Acum două zile m-am trezit cu un prost pe cap – evident în privat!

Am uitat să vă spun – prostul nu e capabil să se arate oficial, el acționează doar în privat!

 El nu e capabil să-și asume o identitate (de cele mai multe ori are poze neutre la avatar).

Mai mult, el nu știe nimic despre tine, dar crede că știe tot: ce ai făcut, ce gândești, ce viață ai dus, ce decizii ai luat, în ce context etc…

Proștii au aceeași modalitate de atac – jignirea!

Și o bagă la înaintare pe aia cu ‘mă-ta’! Semn că creierul lor a rămas blocat la un nivel de dezvoltare de clasa a 5-a (cu indulgență).

Prostul cu pricina m-a abordat așa: ‘am văzut-o aseară pe mă-ta; îmi făcea cu mana’.

‘Interesant’, mi-am zis și i-am răspuns sec: “asta poate însemna două lucruri – 1. că ești cumplit de prost; ceea ce e evident și 2. că ești mort!’

Blocaj! L-am simțit ca pe un novice care a intrat în ring nepregătit. Vezi, nu scrie nicăieri pe Google că mi-am pierdut mama vara trecută!

Nu mai merg mai departe cu exemplele, nu are sens. O discuție cu un asemenea specimen de prost este inutilă – el se simte oricum câștigător, așa că e inutil să discuți cu el.

Altceva m-a frapat – faptul că mi-a zis așa: ‘rolul meu e să te enervez pe tine’.

Asta m-a pus pe gânduri!

Și m-am întrebat: oare ce viață tristă și inutilă trebuie să ai ca să-ți setezi un asemenea scop?

Vă jur că sunt un om extrem de ocupat – alerg de dimineața până seara și o spun răspicat –   nu m-am gândit niciodată, dar niciodată, să îmi fac un țel din stârnirea nervozității altora.

Aaaa, că de-a lungul carierei de jurnalist am deranjat prin opiniile mele… da, recunosc, dar niciodată nu am atacat persoana, ci ideea, principiul.

Aaaa, că și în rap am spus mereu ceea ce gândesc? Sigur, nu am acceptat niciodată corectitudinea politică! Culmea e doar proștii s-au atacat! De fapt a fost un singur prost :)

Și da, atunci când am considerat ca un ipochimen transmite mesaje toxice, am spus-o fără rețineri!

Acum că el s-a purtat fix ca ceilalți proști… ei bine, asta nu a constituit o mare surpriză. La ce te poți aștepta de la un om de o asemenea factură?

Da, am fost incomod de multe ori și nu voi înceta niciodată să spun ceea ce cred no matter what, însă o fac de fiecare dată fără să mă abat de la bun simț.

Asta mi se pare extrem de important! Asta ține de educație și de o anumită igienă a gândiri!

Partea funny cu proștii este aia cu asumarea! Tuturor le-am spus același lucru: ‘mi-am asumat fiecare pas făcut în viață, fiecare rimă pusă pe foaie, fiecare show, fiecare cuvânt spus la tv… tot! Și nu reget nimic! Tu ce iti asumi?’ … Pauză!

Asta înseamnă să-ți asumi propria viață și să stai cu capul sus.

Ei bine, aici se face diferența: oamenii care își asumă propria viață sunt, așa cum zice și Cabral – game changeri; proștii stau ascunși în micimea lumii lor.

Ei există, sunt mulți și cred că te pot devia de la direcție.

Nu pot și asta îi doare cel mai mult.

Cât despre mine, apariția oricărui prost de genul ăsta este o confirmare a faptului că am luat cea mai importantă decizie din viața mea atunci când am hotărât să investesc în propria dezvoltare.

Iar acum, când privesc în oglindă pot să spun fără rețineri: viața chiar e frumoasă în diversitatea ei.

P.S.:  Știți care e cea mai funny replică pe poți să i-o dai unui prost? Am auzit-o la prietena mea Louise – să-i spui că tu ești șmecher dinainte ca el să fie fraier :) 

Link-uri sponsorizate

Comments