Vinul – un partener de nădeje al femeilor singure

femeivin
Link-uri sponsorizate

Marți seară am participat la un eveniment organizat de Vinul.ro; un eveniment dedicat cramelor din zona Moldovei.

Cu această ocazie, am schimbat câteva vorbe cu niște oameni foarte mișto. Printre ei se numără și Cătălin Paduraru – un adevărat specialist în vinuri.

La un moment dat, pe parcursul discuției, domnul Păduraru a lansat o idee interesantă – vinul este un partener de nădejde al femeilor singure!
Nu m-am gândit niciodată la varianta asta. Pesemne am fost orb! Cum de n-am văzut femeile la evenimentele dedicate vinului?

Vă rog să mă credeți, nu sunt deloc puține!

Da, am senzația că femeile înțeleg înaintea bărbaților faptul că vinul este un motor social.

Două seri mai târziu, am fost la Corks unde m-am întâlnit cu niște prieteni și am văzut că ceea ce mi-a spus Cătălin Păduraru este adevărat – la masa de lângă noi s-au așezat două fete, destul de tinere, care și-au comandat o sticlă cu vin și un platou de brânzeturi.

Când m-am uitat la restul oaspeților am realizat că în bar erau multe femei. Așa se întâmplă și la evenimentele mele.

Nu mai spun că Tudor Bălan – omul care a inventat aplicația Pivot Noir – pentru care realizez de aproape 1 an materiale video – mi-a spus că, din totalul utilizatorilor, 45% sunt femei. 45%!

Semn că vinul nu mai este proprietatea bărbaților!

Mi se pare interesant și aș extinde ceea ce a spus Cătălin Păduraru la toate femeile. Da, vinul este un partener de nădejde și pentru femeile singure, dar nu doar pentru ele.

Mi se pare foarte mișto să merg în restaurante și să văd că tot mai multe lume bea vin de calitate. Ăsta e un semn de sănătate a culturii de consum.

Chiar dacă trăim într-o țară în care foarte mulți oameni încă sunt prizonierii unor mituri moștenite din perioada comunismului, cum ar fi cel cu ‘vinul curat de țară’ care, așa cum s-a demonstrat în nenumărate rânduri, este doar o poșircă realizat în condiții improprii (in proportii de peste 70%).

Da, vinul este un motor social, nu doar un trend. Vinul este o normalitate!

Pentru că vinul înseamnă cunoaștere, socializare, cultură, plăcere… gust!

În plus, cu ajutorul vinului poți ajunge oriunde în lume într-o clipă!

Ce poate fi mai frumos?

Ia să vedem, voi ce vinuri ați gustat săptămâna asta?

Foto Credit: kronikevg.com/

Link-uri sponsorizate

Comments