Nu judeca un bărbat după femeile pe care le-a avut

manwalking
Link-uri sponsorizate

Nu mi se pare corect să judeci caracterul unui bărbat în funcție de femeile care au trecut prin viața sau prin patul său.

La fel, nu mi se pare corect să judeci caracterul unei femei în funcție de bărbații care au trecut prin viața sau prin patul ei.

Suntem niște judecători prea duri, căutăm tot timpul perfecțiunea, însă uităm un lucru elementar – omul, în drumul lui spre evoluție, încearcă.
Încearcă tot felul de variante. Da, greșelile fac parte din frumusețea vieții, din dezvoltarea fiecăruia. Ăsta este și motivul pentru care nu cred că e okay să fim prea duri cu aceste greșeli.

Și ce dacă a fost la curve la un moment dat? Și ce dacă a încercat tot felul de fantezii? Și ce dacă a avut și blonde înalte și brunete scunde (și viceversa)… Și ce dacă i-a plăcut viața?

Poți să-l condamni că și-a trăit-o?

Ce ai fi vrut să facă? Să se lege de o relație doar pentru că trebuie? Să aibă doar o singură femeie pentru că așa spun unii? De unde știi că el a fost ăla infidel?

Valabil și pentru femei.

Am mai spus-o și o repet – faptul că un om, indiferent că este bărbat sau femeie, a adunat experiențe variate de viață (și aici mă refer și la sex și la emoții), îi oferă o mai bună înțelegere a tabloului general, nicidecum pete pe C.V.

După părerea mea, omul care a trăit, simțit și văzut multe, știe mai bine ce își dorește și poate să-și respecte mai ușor angajamentele/ alegerile.

El nu mai are curiozități, ci își poate canaliza întreaga experiență către o singură persoană, poate fi bărbatul unei singure femei!  Nu mai are nebuloase vis-a-vis de anumite aspecte ale vieții. Le-a trăit, le-a gustat, le-a simțit.

Drept urmare, nu este okay să judeci caracterul unui bărbat în funcție de femeile pe care le-a avut. Poți să-l judeci în funcție de femeia pe care o are acum!

Corect scria pe un carton share-uit pe wall-ul unui prieten.

Femeia pe care o are acum indică nivelul de dezvoltare la care a ajuns acel bărbat sau nivelul de stagnare (sau, de ce nu de involutie).

Sigur că există bărbați care dau cu instrumentul în populație indiferent de vârsta la care au ajuns. Sigur că sunt si bărbați care nu au învățat nimic din greșelile lor.

Sigur că sunt si bărbați care preferă superficialul.

Însă, în același timp, există și bărbați care au evoluat, care au înțeles ce înseamnă viața și care își trăiesc experiența alături de o femeie care îi poate înțelege, care îi poate accepta și aprecia.

Oare nu cumva așa arată mega-promovatul ‘bărbat adevărat’? Nu cumva este acel bărbat sigur pe el (pe instinctele și emoțiile lui), acel bărbat experimentat care știe ce să-i ofere unei femei pentru a o face să se simtă în siguranță din punct de vedere emoțional? Adică iubire?

Chiar aveți senzația că bărbatul adevărat este un soi de tabula rasa? Un fătălău care a trecut prin viață descheiat la șliț fără să înțeleagă nimic din ea?

Să nu ne îmbătăm cu iluzii.

Și femeia adevărată și bărbatul adevărat (penibile formulări… apropo) sunt oameni care au cunoscut viața, sunt oameni care au trăit din plin.

Asta îi face puternici – cunoașterea și asumarea propriilor decizii.

Drept urmare, haideți să renunțăm la presupunerile idioate și la judecățile de valoare!

Judecățile care țin cont de trecut nu au nicio valoare… sunt doar niște simple bârfe inutile!

Acum să îi văd eu pe aia fără pată cum ridică piatra…

P.S.: Daca barbatul este singur, incearca sa-l intelegi… Este posibil ca trecutul sa-l fi distrus!

P.S.: Acesta este un fragment din cartea ‘Iubirea de la A la Z: Alfabetul relațiilor’. Dacă vrei să o comanzi, intră AICI

Foto Credit: elephantjournal.com

Link-uri sponsorizate

Comments