Bărbații vin pentru ambalaj și rămân pentru conținut

men
Link-uri sponsorizate

Asta mi-a comentat ieri o cititoare pe blog. Mi-a plăcut formularea, chiar dacă suportă plaje mari de ‘lucru’.

Ideea e corectă-bărbații întâi admiră ‘ambalajul’, iar dacă vor să rămână pe termen lung, țin cont de conținut.

Nu este vreo mega-știință, ci pură funcționalitate. Deh, ne place să fim eficienți :)
Și totuși, eu cred că nici pentru bărbați și nici pentru femei ambalajul nu este suficient. Nici măcar pentru un futai cinstit.

Cred că până și acolo contează ce gândește persoana aia, cum te privește, cum te aprinde din vorbe etc…

Dacă tot ne referim la ambalaj, cred că ar fi cazul să recunoaștem faptul că la acest capitol, fiecare persoană are propria abordare.

Unii se dau în vânt după atitudinea bitchy, alții după trashy, alții după atitudinea cu stil, acea atitudine eleganță, nu neapărat timidă; alții vor să exploreze acea femeie timidă etc… La fel și la femei-nu toate dau ochii peste cap când văd un bad boy.

Este o chestiune ce poate varia de la o persoană la alta. Sigur, în momentul în care ne apucăm să facem un studiu pe un anumit eșantion de oameni, e clar că vom obține similarități în ceea ce privește ambalajul.

Partea proastă este că lumea asta este plină de ambalaje și cam suferă la capitolul conținut.

Or capitolul ăsta e complicat. Din punctul meu de vedere, acest conținut înseamnă un melanj de purtări, reprezentări, raportări și simțiri… toate astea formând ceea ce unii prezintă sec într-un singur cuvânt-iubire!

Iubirea asta se flutură foarte mult, dar se construiește prea puțin. Oamenii nu o înțeleg, ba o mai și confundă cu dragostea/ îndrăgostirea, iar atunci când cineva le spune că au nevoie de timp… se grăbesc :) Să treacă la următoarea experiență!

Oamenii au ajuns să-și dorească să trăiască clipe, nu să construiască amintiri.

Și atunci se rezumă la ambalaj-la fizic, la aspect și cam atât…

De ce să te mai intereseze conținutul câtă vreme nu ai de gând să rămâi?

Pentru ce să mai pierzi timpul? Consumi și atât!

Și uite așa, viața se transformă într-o înșiruire de super-oferte, iar trăirile devin sezoniere, uneori cu mari întreruperi.

Sigur că nu este tocmai corect să desparți ambalajul de conținut. Ideal ar fi să te intereseze pachetul întreg; dar pentru asta e nevoie de un nivel suficient de mare de dezvoltare personală și, evident, de o experiență de viață bogată (a se citi variată).

Nu întotdeauna este simplu să cauți conținutul, când ambalajul îți fură mințile. Și totuși, mi se pare esențial să îl cauți atunci când ești conștient de ceea ce îți dorești.

Vrei să hoinărești? Fie, bagă ambalaje la greu!

Vrei să trăiești, să construiești ceva serios? Atunci ia o pauză și învață să cunoști, învață să descoperi, învață să apreciezi și, în final, învață să construiești.

Nu e obligatoriu să îți iasă din prima; dar cine a zis că iubirea este un lucru ușor?

Pe bune, sufletul chiar nu se cauta sub haine!

P.S.1: Cea de-a doua mea carte s-a lansat. Daca vrei sa comanzi ‘Iubirea de la A la Z – Alfabetul relatiilor’, o poti face de AICI

Foto: elcrema.com/

Link-uri sponsorizate

Comments