Orgolioșii se bat între ei; vizionarii construiesc împreună

cornelilie
Link-uri sponsorizate

Nu îmi plac oamenii care sunt bolnavi după competiție, care vor sa ajungă cu orice pret number one!

Ăștia sigur își frâng gâtul pe undeva, după ce lasă în urma lor zeci de cadavre.

Orgolioșii sunt avizi de putere, însetați de luptă și premii, iar vizionarii se luptă doar cu ei înșiși și construiesc sau se reinventează împreună cu alții… ca ei.
Orgoliile sunt întotdeauna un mare baraj în calea progresului real, în calea dezvoltării; iar cei care cred că știu tot sau că pot ajunge la cer singuri… sunt pur și simplu niște mincinoși care se îmbată cu iluzii.

Îmi place să văd din ce în ce mai mulți oameni care schimbă macazul și, în loc să-și plângă de milă, îi caută pe cei care gândesc ca ei și încearcă să schimba lumea! Sau, mă rog, o mică parte din ea.

Anca Lupeș – cea care a organizat conferința Mastering the Music Business – a povestit ieri o chestie super-mișto. La un moment dat, i s-a plâns unui artist internațional cât de nasoală e industria muzicală autohtonă, spunându-i că își doreste să plece din țară.

Ce i-a spus artistul străin? ‘Dar de ce nu îi cauți pe cei care gândesc ca tine și, împreună cu ei, să încerci să schimbi tu lucrurile?”

Sesizați nuanța?

Și ea, la fel ca alții, picase în plasa sportului tradițional românesc – plânsul de milă!

A fost nevoie de un sfat din afară pentru a trece la acțiune!

Da, Anca este un vizionar și poate că ceea ce face acum pare insignifiant; însă eu cred că aceste cursuri/evenimente vor însănătoși industria muzicală in urmatorii ani.

Tot ieri, tot în studioul Chivas Sound of Business, Cornel Ilie – solistul trupei Vunk – mi-a spus că va lansa în curând o platformă online dedicată muzicii rock.

În momentul în care i-am adus aminte de orgolii, el mi-a spus asa: ‘oamenii trebuie să înțeleagă faptul că nu trebuie să ne luptăm între noi, ci cu noi înșine. Dacă vrem să creștem trebuie să ne ajutăm reciproc’.

Când văd asemenea oameni simt că ceva începe să se insanatoseasca în societatea asta bolnavă de scenarită cronică și tristețe.

Și, pentru ca tacâmul să fie complet, aseară vorbeam la o pizza cu Sorin (patronul de la Men’s Cave) care mi-a spus același lucru: ‘mă bucur să văd că din ce în ce mai mulți oameni care au afaceri mici încep să se ajute între ei. Doar așa putem avansa toti’.

Cumva, cumva, oamenii încep să lase banii pe plan secund și să pună umărul la construcție.

Atunci când încetezi să lupți cu alții și începi să colaborezi, să construiești, rezultatele (și banii) nu au cum să nu apară. Totul e să îți faci o idee clara despre ceea ce vrei să faci și să realizezi.

Niciun artist nu a ajuns mare de unul singur! Sigur că există talent și că acesta contează, însă ca să ajungi star internațional ai nevoie de o grămadă de oameni, de specialiști, care să-ți pună talentul în valoare.

Nici nu pot să vă spun cât de mult mă bucur când stau de vorbă cu oameni care vor să schimbe lucruri. Pur și simplu mă încarc pozitiv, ceea ce vă doresc și vouă.

Așa că vă rog – lăsați bătăliile, lăsați orgoliile, lăsați competiția și lupta pentru putere și începeți să construiți.

Veți vedea că și culorile în care vedeți viața se vor schimb.

Succes!

Link-uri sponsorizate

Comments