Paznicii singurătății

loneliness1
Link-uri sponsorizate

Singurătatea în doi este cea mai cumplită formă de singurătate!

Ești într-o relație, dar te simți singur/ă. Ce poate fi mai urât?

Această singurătate poate apărea din foarte multe motive.
Fie că vorbim despre conștientizarea unei alegeri greșite, dublată imediat de retragerea emoțională; fie despre un comportament sfidător care atrage izolarea unuia dintre parteneri; fie că vorbim despre rutină (eu spun că există și aspecte pozitive în această rutină); despre infidelitate sau despre lipsa de grijă a celor doi parteneri pentru relația lor-iar lista motivelor poate continua -, această singurătate în doi există!

Ea există și o vedem destul de des în jurul nostru.

Oricât de mult am încerca să mascăm această singurătate în doi, ea se vede! Se vede pentru că unul dintre parteneri nu este prezent în context.

Am văzut multe cazuri de acest gen. Mai că pot să spun că îi recunoști imediat!

Nu întotdeauna cei care sunt singuri în cuplu sunt demotivați, triști, terni etc… Nu! Uneori ei sunt cei care iubesc și nu vor să renunțe!

Drept urmare, există cazuri când oamenii singuri sunt cei care sunt vii în cuplu-adică admiră, apreciază, fac complimente, iubesc… iar ceilalți sunt cei care ignoră, sfidează, resping.

Sigur că vorbim despre relații toxice, profund disfuncționale; sigur că putem vorbi chiar și despre adicție; sigur că unul dintre parteneri iubește și îi este greu să iasă, preferând să sufere în tăcere.

Singurătatea există, este acolo… la fel și iubirea; iar mixul celor două generează o suferința surdă!

E nasol de tot să iubești și să nu ai parte de răspuns!

Iar întrebarea ‘de ce?’ este cât se poate de justificată!

Răspunsul nu este întotdeauna simplu! Și aici vorbim despre o paletă mare de discuții și variante, în funcție de fiecare caz în parte.

Un lucru este cert-să reușești să păzești singurătatea celuilalt este cea mai mare provocare din cuplu.

Rainer Maria Rilke are dreptate-asta este cea mai mare provocare cu care se pot confrunta oamenii în relația de cuplu-să fie paznicii singurătății celuilalt!

Adică să ai grijă de emoțiile și nevoile celuilalt, să ții departe de el această oribilă singurătate… în cuplu.

Asta este o sarcină în doi; este o lucrătură complicată și constantă, o chestiune cu care-haideți să admitem-nu toată lumea poate rezona!

Atunci când cei doi parteneri reușesc să țină singurătatea departe de cuplul lor, acea relație are mari șanse să supraviețuiască trecerii timpului.

Dacă nu o fac, dacă nici măcar nu încearcă, atunci relația lor fie se va sparge la prima încercare majoră, fie se va transforma într-un coșmar pentru unul dintre parteneri.

Trist știți ce mi se pare? Că neavând nicio informație despre ce înseamnă relație de cuplu funcțională, trăim într-un nor de toxicitate având senzația că așa este normal!

P.S.1: Cea de-a doua mea carte s-a lansat. Daca vrei sa comanzi ‘Iubirea de la A la Z – Alfabetul relatiilor’, o poti face de AICI

Foto Credit: allrelationshipmatters

 

Link-uri sponsorizate

Comments