Cum să te îmbogățești cu viață

eu_nou
Link-uri sponsorizate

Pe Don Miguel Ruiz l-am descoperit acum vreo 4-5 ani! Era perioada aia tulbure de după divorț, perioada aia de derivă, perioada în care – ca mai toți bărbații proaspăt ieșiți dintr-o construcție de durată – am jurat că nu mai vreau să aud de relații :)

Cred că și la femei se întâmplă același lucru. Mi se pare firesc să îți dorești liniște după o furtună puternică… a sufletului.
Și uite așa am dat peste ‘Cele 4 legăminte’ – o carte cu o scriitură cât se poate de simplă, o carte cinstită dacă reușești să extragi esența.

Sigur, Don Miguel nu a inventat roata. Adevărurile pe care le expune el le regăsești la toți învățații de pe planetă.

Cert este că cele 4 legăminte îți pot oferi o viață liniștită (și fericită aș spune – depinde de fiecare om în parte), dacă reușești să le înțelegi și să le respecți.

Nu e simplu! Pentru a respecta cele 4 legăminte ai nevoie să-ți cureți foarte bine grădina interioară. Este un proces lung, anevoios, un proces care zguduie toate straturile adâncurilor tale, un proces pe parcursul căruia ai parte de foarte multe suprize (de multe ori neplăcute).

Și totuși, este un proces care merită! Și merită pentru că o faci pentru tine.

Okay, acum să ajungem și la cele 4 legăminte.

Să le luăm pe rând:

1. Fii impecabil în tot ceea ce spui
Asta este o lecție de viață extraordinară. Cei mai mulți oameni nu înțeleg puterea cuvintelor și, de cele mai multe ori, le folosesc în sens negativ, le folosesc ca armă!

În momentul în care ataci o persoană, cuvintele tale pot produce mari pagube. Așa cum se știe – cel puțin din cercetarile efectuate în ultima vreme – cuvintele pot lăsa urme adânci pe sufletul celorlalți.

Ăsta este motivul pentru care trebuie să fim atenți și să folosim cuvintele pentru a propaga binele, nu răul.

2. Nu pune totul la suflet
De multe ori mă trezesc atacat din senin de tot felul de oameni. La început nu am înțeles ce au cu mine. Ulterior am realizat că oamenii ăia se simțeau atacați de scrierile mele. Pur și simplu aveau senzația că am scris special pentru ei sau că m-am gândit la ei.

Este horror să te simți atacat de cineva care nu te cunoaște. Este nasol să iei absolut totul la modul personal. Nu tot ce se întâmplă în lumea asta are legătură cu tine, iar dacă faci asta… chiar nu îți dai seama că îți faci rău singur?

Un individ de o construcție umană îndoielnică m-a atacat de curând. Cuvintele lui nu m-au atins în niciun fel… și știți de ce? Pentru că mi-am dat seama că acel atac nu are legătură cu mine, ci cu el! Realitatea lui l-a făcut să fie violent la adresa mea.

Or în momentul în care nu am pus la suflet spusele lui, cuvintele alea au dispărut, s-au evaporat brusc. Atunci când le pui la suflet, le dai valoare! Or asta e cea mai mare greșeală pe care o putem face.

Sigur că într-un astfel de moment există zeci de hiene care abia așteaptă să muște! Sigur că sunt oameni plini de ură care își asumă imediat ‘succesul’ atacatorului și se identifică cu el.

Au ei vreo putere asupra ta? Nu! Cine sunt ei? Nu știu și nici nu mă interesează să aflu!

Drept urmare, pur și simplu ignor și merg mai departe, fără să-mi pese! Este cea mai sănătoasă variantă în aceste cazuri.

3. Nu face presupuneri
Asta este o altă lecție importantă de viață. Există tot felul de indivizi care spun că eu scriu ceea ce scriu pentru a agăța femei :)) Asta este o presupunere și este lovită de nulitate. De ce? Pentru că oricine intră pe profilul meu vede faptul că sunt într-o relație. Daca nu te uiti si continui sa spui asta, atunci mi-e teama ca esti bou!

Ce înseamnă aceste presupuneri? Otravă pentru emitent!

Aceste presupuneri îi fac rău celui care se folosește de ele. Drept urmare, decât să facem presupuneri, Don Miguel spune că mai bine învățăm să comunicăm eficient și să punem întrebări. Și îi dau dreptate 100%.

 4. Dă tot ce ai mai bun în ceea ce faci
Asta este o poveste care implică asumarea propriilor alegeri. Nu e tocmai ușor, mai ales în România, unde nimeni nu pare să-și asume ceva :)

Atunci când dai tot ce ai mai bun în ceea ce faci, indiferent de situație… elimini regretele ulterioare. Pur și simplu îți faci treaba la nivel maxim.

Indiferent că vorbim despre muncă, despre relația cu prietenii sau despre relația cu partenerul/a, este foarte important să dai tot ce ai mai bun.

După cum vedeți, sunt patru legăminte care par simple! Doar la prima vedere… În realitate, este complicat să le respecți, mai ales în societatea asta isterică în care trăim.

Nu e simplu să-ți construiești o viață liniștită, fericită!

Eu încerc de câțiva ani să fac asta și sunt în plin proces.

Sigur că există și urcușuri și coborâșuri… și momente frumoase și căderi… însă este o călătorie superbă, care te face să prețuiești viața.

Motivul? Este călătoria ta, călătoria care te îmbogățește cu momente de viață!

Ce sens are să te îmbogățești cu drame, când te poți îmbogăți cu viață?

P.S.1: Cea de-a doua mea carte s-a lansat. Daca vrei sa comanzi ‘Iubirea de la A la Z – Alfabetul relatiilor’, o poti face de AICI

Link-uri sponsorizate

Comments