Cartea de la ora 5 – masturbare în fața oglinzii cu led

dancmihailescu
Link-uri sponsorizate

Dan C. Mihăilescu a revenit pe sticlă! Nu la tv, ci pe YouTube. Emisiunea se numește ‘Cartea de la ora 5’. Încă de la început pot să spun că sunt dezamăgit!

Titlul mă face să nu dau play.

De ce? Pentru că mă duce cu gândul la ‘Ceaiul’ Marinei Almășan :))

Sincer, de la un om de cultură mă aștept și la ceva originalitate! Ca să nu mai spun că românii nu au cultura orei 5!

Ei bine, am dat play la emisiunea despre Solenoid-ul lui Cărtărescu, acest ‘mester al halucinatiilor’, la emisiunea in care se vorbeste despre această carte ‘estuar’ a literaturii romane actuale :))

Îmi dați voie să spun că emisiunea asta este doar o masturbare în fața oglinzii… cu led?

Un stimabil domn, care deține frâiele discursului alambicat – de multe ori penibil de alambicat – se masturbează timp de 4 minute și ceva în fata câtorva mii de cetățeni fără să transmită nimic.

Este un melanj de termeni, o orgie de formulări docte care nu spun nimic! Dacă ajungi la minutul 3:51, pui stop și te întrebi -‘ce a zis omul asta până aici?’ – realizezi că nu ai ținut minte nimic!

Da, asta este genul de emisiune care nu trece sticla, este genul de discurs care a falimentat toate instituțiile de cultură din România, un discurs greoi, anevoios, rânced pe alocuri… cu afânări grave și derapaje halucinante de idei, o emisiune care nu prezintă cărți, ci doar un om care crede că dacă emite rafale de cuvinte culte este cu un rand mai aproape de Dumnezeu.

Eu am mai spus-o și o repet – marea problemă a oamenilor de cultură din România este că sunt mai culți ca ei înșiși și ca nici măcar ei nu reușesc să înțeleagă tampeniile pe care le ce spun.

Sincer, prefer recomandările lui Otravă. Sunt simple și directe! Coperta cartii și o poză cu un citat din carte, ca să văd dacă mă atrage scriitura … și cam asta e!

Funcționează? Evident! Nu ai de ce să urmărești 4 minute de… nimic cu iz de cultură! Pur și simplu îți place și te duci să cumperi cartea. E simplu! Se numește prezent!

Revenind la ‘Cartea de la ora 5’ – ce să zic, probabil că există o nișă de oameni care adoră să piardă 5 minute cu asemenea ejaculări de termeni care patineaza la mantinela delirului mistic.

Eu nu mă număr printre ei :)

Si cand te gandesti cum a luat foc netul cand emisiunea a zburat de la PRO! Cata pierdere de timp…

Link-uri sponsorizate

Comments