Greierii cântă în farfurie

chefs
Link-uri sponsorizate

Zilele trecute am filmat la Chefs Experience un episod despre tendințele culinare din 2016.

Cineva m-a întrebat-există așa ceva?

Sigur că există, doar că de multe ori nu ne dăm seama!

Sunt anumite zone în care vezi variații de meniu pe aceeași temă! Să luăm ca exemplu burgerii. Acum ani buni de zile, când cei de la Hard Rock Cafe i-au adus în meniu, oamenii au fost reticienti-‘cum adică să mănânc burger la restaurant?’

Acum se mănâncă peste tot!

Nici nu ne-am dat seama când au devenit trend! Ca și fructele de mare sau supele creme, iar lista cred că poate continua cu tot felul de piure-uri, alge etc…

Da, chef Șușală mi-a expus câteva tendințe culinare pentru 2016. Câteva nu par tocmai prietenoase cu românul-cum ar fi greierii, lăcustele sau alte insecte.

Locuitorul român de la bloc, ăla care este prieten cu gândacul de bucătărie de când se știe :), nu cred că-și dorește să vadă greieri sau gândaci în farfurie.

Lui cine îi mai cântă seara? :))

Nici viermii aia mari și albi, corpolenți, nu cred că-și vor face loc în farfuriile românilor. Pur și simplu nu cred, deși… cred că vor fi destui temerari care vor încerca și această experiență.

Sincer să fiu, mi-e greu să cred că românul va renunța la sfânta ceafă de porc pentru a comanda viermi :)

Ei bine, anul ăsta e posibil să intre în meniuri hot-dog-ul; dar nu ăla de la Ikea, ci unul home made (vezi în film).

Aici chiar sunt curios dacă se va impune sau nu.

Un lucru e cert-se deschid din ce în ce mai multe restaurante, lounge-uri sau bistro-uri care modifică preferințele culinare ale românilor-și la nivel cantitativ (mai țineți minte șnitelul de la Mitocanu? ăla care era cât capacul de WC?), dar mai ales la nivel calitativ.

Or asta cred că e cel mai mare câștig!

Voi ce parere aveti?

Link-uri sponsorizate

Comments