Ce vor femeile de la barbati? Mister dezlegat!

cevor femeile
Link-uri sponsorizate

“Femeia nu trebuie sa fie inteleasa”, “femeia nu poate fi inteleasa”, “femeia este imposibil de inteles… nici ea nu stie ce vrea”, “daca Freud si Einstein nu au aflat ce vrea femeia, cum sa aflu eu?” – sunt doar cateva abordari care sunt scoase in fata atunci cand apare intrebarea – ce vor femeile de la barbati?

Uneori ai senzatia ca esti parte dintr-un film S.F. sau ca incerci din rasputeri sa rezolvi un puzzle si ca, atunci cand ajungi la final, realizezi ca lipseste cea mai importanta piesa.

Da, stiu, suntem diferiti, insa atunci cand vorbim despre barbati si femei, exista manifestari comportamentale comune.
Sigur ca nu toate femeile vor acelasi lucru. Sigur ca exista si femei care se folosesc de barbati – din tot felul de motive; sigur ca exista femei care vor resurse sau sex; sigur ca exista femei care vor familie… iar lista poate continua.

Ei bine, se pare ca Dr John Gottman – specialist in relatii de cuplu – a reusit sa gaseasca raspunsul la intrebarea – ‘ce vor femeile?’ – dupa o cercetare indelungata.

Potrivit acestuia, cel mai important lucru in relatia dintre barbat si femeie este modul in care barbatul intelege si raspunde emotiilor femeii. De altfel, cercetarile au scos la iveala faptul ca modul in care barbatul intelege si raspunde emotiilor femeii determina starea de bine a barbatului, sanatatea sa mentala si fizica, nivelul de fericire al acestuia, parametrii sistemului imunitar; reactiile sale la conditii de stres, satisfactia sa la munca si acasa, relatiile de prietenie, conexiunea cu copiii, dar si cat va trai.

Iata cat de mult conteaza aceasta cunoastere, intelegere si raspuns la emotiile femeilor.

Si totusi, ce vor femeile?

Gottman considera ca de departe, mai presus de orice, femeile isi doresc INCREDERE (ca parte a iubirii – as spune eu)!

Increderea este cel mai important lucru pentru ele. Da, stiu ca sunt barbati care vor zambi si vor spune – ‘ba pe dracu’, vor bani, multi bani!’

Exista si astfel de femei, insa la modul general, cercetarile arata ca ele vor incredere!

Iar asta se construieste in timp si cu multa atentie. Ba mai mult, este un proces care nu se opreste niciodata. Da, desi pare ciudat pentru noi, barbatii, femeile au nevoie sa auda zilnic anumite lucruri – ca sunt frumoase, ca sunt iubite, ca sunt importante pentru partener etc…

Pentru cei care spun ca femeile isi doresc altceva, va rog sa-mi permiteti sa va prezint principalele lucruri de care se plang femeile atunci cand vine vorba despre barbati, lucruri descoperite tot de Dr Gottman:
– nu este acolo pentru mine
– nu exista o conexiune emotionala suficienta

Dupa cum vedeti, femeile au nevoie de barbati prezenti si implicati. Ele nu pot avea incredere in barbati care nu sunt prezenti in viata lor, oricat de multi bani ar avea acestia.

Concluzia? Nicio suma de bani din lumea asta nu poate compensa dorinta femeilor de conexiune si stabilitate emotionala.

Pentru a putea intelege si pentru a putea raspunde la emotiile femeilor, trebuie sa le cunosti, sa le descoperi, sa le studiezi – sa le studiezi trupul, mintea, reactiile.

Femeia este cel mai frumos material de studiu!

Si stiti de ce?

Pentru ca te invita sa o descoperi si, uneori, iti si permite sa o iubesti!

P.S.1: Cea de-a doua mea carte s-a lansat. Daca vrei sa comanzi ‘Iubirea de la A la Z – Alfabetul relatiilor’, o poti face de AICI

Foto Credit: sky.com/tv/channel/skymovies

Link-uri sponsorizate

Comments