Iubirea nu este emotie, ci constientizare

eucave4
Link-uri sponsorizate

“Iubirea este interpretata gresit ca fiind o emotie. In realitate, ea este o stare de constientizare, un fel de a fi in lume, un mod de a te vedea si de a-i vedea pe altii” – asa defineste iubirea David R. Hawkins.

Aceasta perspectiva da peste cap orice definitie din DEX a iubirii.

Potrivit DEX, iubirea inseamna: “Faptul de a (se) iubi; sentiment de dragoste fata de o persoana; relatie de dragoste; amor, iubit1. ♦ Sentiment de afectiune (si admiratie) pentru cineva sau ceva. – V. iubi.”
Cam superficiala definitia din DEX. Ea se rezuma strict la emotie – ‘Te iubesc, e bine! Nu te iubesc, e rau!

Pe tine te iubesc, de ceilalti mi se cam rupe. Ba mai mult, daca ma gandesc mai bine, nu m-ar deranja sa moara. Am fi mai putini’…

Cam la asta se rezuma iubirea din DEX –  la emotie, la imediat; la ego – as completa eu.

Or Hawkins merge in profunzimea lucrurilor, ducand iubirea la un alt nivel, la acel nivel al constientizarii, la acel nivel al trezirii.

Omul care descopera profunzimea si frumusetea iubirii… o adopta ca stil de viata! El nu se va mai intoarce la un stil de viata dominat de ego.

Asta inseamna acel “fel de a fi in lume”. Omul care descopera iubirea devine slujitorul binelui. El isi va cultiva iubirea atat in interiorul relatiei, cat si in afara ei. El nu va ezita sa ajute, sa fie deschis, sa participe la binele general.

Sigur ca exista si prostii lui Eftimie; sigur ca exista si adormiti – adica oameni care fac rau… Asta nu inseamna ca si tu trebuie sa te comporti la fel sau ca trebuie sa iti ridici by default ziduri de aparare.

Iubirea transcede comportamentele lor, iar omul care incepe sa cultive binele renunta la lupta, renunta la competitie si isi vede de drumul lui… pentru ca intelege un lucru elementar – ceea ce oferi, asta ti se intoarce.

Un om care imparte binele sau cu ceilalti – in orice mod – fie si la nivelul ideilor, va primi bine. Un om care ataca, uraste, condamna; va atrage spre el acelasi tip de oameni. Si, in cele din urma, propria ura il va lovi ca un bumerang!

Sigur ca vor exista oameni care vor dori sa-l opreasca pe cel care traieste in slujba binelui, sigur ca va intampina si greutati pe acest traseu; insa el va continua.

Si stiti de ce va continua? Tocmai pentru ca a inteles esenta iubirii.

Tocmai pentru ca a inteles ca iubirea inseamna constientizare, trezire… stil de viata si nu doar o simpla emotie.

P.S.1: Cea de-a doua mea carte s-a lansat. Daca vrei sa comanzi ‘Iubirea de la A la Z – Alfabetul relatiilor’, o poti face de AICI

Link-uri sponsorizate

Comments