Facebook se scutura de extremism

extremism
Link-uri sponsorizate

Afluxul urias de refugiati dinspre Siria spre Europa a generat un val consistent de postari si comentarii cu tenta extremista si xenofoba pe Facebook, mai ales in Germania.

E clar ca multi europeni nu inghit prea bine acest exod si mai ales comportamentele anumitor refugiati – furturi, violuri, atacuri cu iz sexual.

Ei bine, reprezentantii Facebook au anuntat ca au inceput o campanie de identificare si, ulterior, de stergere a acestor postari.
Potrivit Reuters, anuntul a fost facut luni cand Facebook a lansat “Initiative for Civil Courage Online” la Berlin, cu scopul de a sprijini organizatiile non-guvernamentale sa descopere postarile cu caracter rasist si xenofob.

“Discursurile pline de ura nu au loc in societatea noastra si nici pe Internet” – a declarat Sheryl Sandberg – Facebook Chief Operating Officer.

Pentru moment, aceasta campanie este concentrata mai ales in Germania, acolo unde politicienii se tem de manifestarile extreme aparute ca reactie la infractiunile comise de refugiati de la venirea lor in Europa si pana in prezent.

Acum, nu stiu ce vor reusi sa faca cei de la Facebook. E clar ca manifestarile extreme nu vor putea fi oprite in acest fel… nu toate. Din punctul meu de vedere, trebuie actionat pe doua planuri – rezolvarea problemei refugiatilor – pe de-o parte (o chestiune extrem de complicata), corelata cu siguranta cetatenilor europeni si curatarea postarilor extremiste.

Sunt de acord ca discursurile pline de ura nu au loc in societatea noastra civilizata insa, in acelasi timp, trebuie sa acceptam si faptul ca manifestarile barbare ale unora dintre refugiati nu au ce sa caute intr-o Europa civilizata.

Sper ca macar de data asta politicienii sa nu mai ascunda adevarul sub pres.

Sper ca macar de data asta sa fi inteles ce a insemnat corectitudinea politica.

Daca nu vor gasi solutii rapide, mi-e teama ca oamenii vor incepe sa-si faca singuri dreptate, simtindu-se, in anumite cazuri pe buna dreptate, in pericol in propriile orase.

Voi ce credeti? Vor reusi politicienii sa gaseasca solutii sau vom vedea un 2016 plin de revolte in toata Europa civilizata?

P.S.: Franta a anuntat ca se afla in criza, somajul ajungand la 10.6%! Mai mult, se pare ca nici Germania nu respira prea bine… Ma mir ca in Romania nu se spune niciun cuvant despre asta…

Foto Credit: examiner.com/

Link-uri sponsorizate

Comments