Gaudeamus Ciorditur – targul de carte de dupa gratii

jail
Link-uri sponsorizate

Nici puscaria nu mai e ce a fost!

De cand a inceput sa fie frecventata de oameni de vaza, de lideri, de oameni de fotbal, oameni de afaceri (apropo – incep sa cred ca termenul asta de fapt nu exista in Romania) sau politicieni, puscaria s-a transformat intr-un loc elitist, intr-un loc de reala inspiratie stiintifica, o adevarata Agora moderna.

In ultimii ani, 200 de detinuti de vaza au scris nu mai putin de 400 de carti de dupa gratii.
Cei mai prolifici scriitori ai tarii (si sper ca Mircea Cartarescu sa nu-si taie venele) sunt: Dinel Staicu si Dan Voiculescu – cu cate 10 lucrari stiintifice publicate; ei fiind urmati de Dan Diaconescu (di’n’rect) – care a scris 5 carti.

Sigur, sunt anumite titluri care nu pot avea mai mult de doua pagini – cu tot cu multumiri.

Spre exemplu cartea “Romania, incotro?’ a mogulului Dan Voiculescu. Aici nu sunt prea multe de scris, asa ca marea lucrare stiintifica se poate incheia inca de la prima pagina cu concluzia – Spre nicaieri!

Un alt titlu dragut este – “Talk-show-ul” – semnat de Dan Diaconescu, lucrarea avand un singur, dar vast capitol – pubela plina cu viermi – de la Tolea Ciumac la Dan Capatos!

Cel mai credibil titlu mi se pare – “Coruptia ca fenomen si faptuirea justitiei” – autor Dan Pasat, arestat pentru santaj si operatiuni incompatibile cu functia :))

Un alt titlu interesant este – “Fotbal pentru viitori fotbalisti profesionisti” – autor Gica Popescu. Asta suna ca ‘table pentru viitorii jucatori de tabinet’ :)

Mai tare este insa MM Stoica prin lucrarea: “FIFA world cup – Brazilia. Statistici. Analize. Concluzii”. Nota: lucrarea a fost scrisa dupa primele 4 nopti pierdute pe PlayStation impreuna cu fratii Becali.

Gigi Becali este de departe geniul literaturii din Agora moderna. Cartea lui, intitulata – “Becali si politica. Inceputurile” a intrat in Cartea Recordurilor ca fiind singura carte din lume ce contine un singur cuvant – Sfarsit!

Domnul Borcea a publicat la randul sau cateva lucrari de larga respiratie. Cea mai interesanta pare a fi – “Am fost presedintele unui vis – Dinamo Bucuresti”. Este o lucrare scrisa intre juisarile vizitatoarelor sale si sedintele de defibrilare.

Inchei cu stimabilul Titi Sgarcitu – singurul om sincer din puscarie. Domnia sa a publicat cartea – “Fata nevazuta a detinutului”. Sunt curios sa aflu al catelea capitol este “ochiul maro”?

Lista completa a marilor lucrari din Agora moderna o gasiti aici.

Va dati seama ce lansari s-ar face in puscarie? Ce targ de carte tare?

Stiti care este culmea literaturii romane? Ca hotii au inceput sa scrie carti despre justitie!

Oare cat va mai rezista bataia asta de joc?

P.S.: Motto-ul targului Gaudeamus Ciorditur ar fi – “mi-a intrat sapun cur!”

Foto Credit: TLS

Link-uri sponsorizate

Comments