Nu Dumnezeu strica doua case, ci oamenii!

tort
Link-uri sponsorizate

‘Dumnezeu nu strica doua case’ – frumoasa vorba din popor. Numai ca vorba asta nu prea tine! Da, e adevarat, Dumnezeu nu strica doua case… De asta ne ocupam noi, oamenii!

In mod normal, Dumnezeu ne-ar potrivi dupa calitati si defecte. Noi insa le amestecam, in sensul ca vezi oameni plini de calitati langa oameni ce mustesc de defecte (comportamente toxice). Uneori am senzatia ca vrem sa-i facem in ciuda ‘barbosului’ :)

Dumnezeu nu strica doua case, dar oamenii sunt capabili sa strice fara numar.
Mai devreme citeam urmatorul text: “El n-ar lasa niciodata o fata indoielnica pe mana unui baiat bun si nici un taranoi pe mana vreunei finute” – pe bune? Am vazut ambele cazuri… de mai multe ori.

V-am mai spus, doar 5% dintre relatii sunt functionale, adica asa cum ar trebui sa fie “randuiala lui Dumnezeu”. Restul au dozaje diferite de toxicitate. Unele au mai multa, altele mai putina.

Si da, haideti sa fim seriosi, exista persoane care intra in casele (relatiile) altora fara nicio problema. Unii au senzatia ca li se si cuvine asta. Ce conteaza ca forteaza o vulnerabilitate (de moment) a unuia dintre parteneri si produc suferinta celuilalt? Nu conteaza!

‘Nu e treaba mea’ – iti vor spune cu o nonsalanta zdrobitoare. ‘Iau ce imi place’.

Nu stiu cum se face, insa eu nu am functionat niciodata asa! Nu m-am bagat niciodata in relatia altora si nu m-am indragostit niciodata de femei combinate sau maritate. Pur si simplu nu s-a intamplat. Si nu s-a intamplat nu pentru ca sunt eu vreun z(m)eu… Nici vorba!

Nu s-a intamplat pentru ca nu am permis sa se intample. Eu spun ca e o chestiune ce tine de educatie si de logica!

De ce m-as indragosti de o persoana ocupata? De ce m-ar interesa o astfel de ‘relatie’? Poate doar daca as vrea sa fug de responsabilitatea unei relatii full time.

Sau mai exista o varianta – daca as avea o zona de confort care m-ar face sa ma multumesc cu ‘ce pica’.

Altfel nu imi explic.

Pentru ce m-as baga eu peste o persoana care deja a ales?

Nu are nicio logica!

Da, libertate inseamna in primul rand dreptul de a spune nu, chiar si iubirii, mai ales atunci cand aceasta iubire este toxica.

Oricum vreti sa o dati, iubirea unei persoane care este deja angrenata intr-o alta relatie/ casatorie este toxica. Este toxica pentru ca produce mari frustrari, mari nemultumiri si traume adanci.

Asa e, nu Dumnezeu e cel care strica doua case, ci noi, oamenii… prin alegerile proaste pe care le facem!

P.S.1: Cea de-a doua mea carte s-a lansat. Daca vrei sa comanzi ‘Iubirea de la A la Z – Alfabetul relatiilor’, o poti face de AICI

Foto Credit: financialjuneteenth.com

Link-uri sponsorizate

Comments