Bergenbier Ale – provocare pentru gusturi

bergenbier
Link-uri sponsorizate

Am avut ocazia sa gust noua bere lansata de Bergenbier. Este Ale – o indrazneala pe care o astept de ani de zile din partea marilor producatori de bere.

Da, cei de la Bergenbier au dreptate – este prima Ale produsa in Romania de un mare brand. Ale am mai gustat inainte de asta, mai ales in zona berilor artizanale.

Ma numar printre barbatii care consuma (si) bere, sigur, la varsta asta cu mai multa moderatie ca in tinerete.
Cand cei de la Bergenbier mi-au trimis acest nou produs si mai ales cand l-am gustat, m-am bucurat ca atunci cand a iesit pe piata prima bere neagra!

Vai ce imi mai placea.

Bergenbier Ale este un pas important in zona culturii de consum. Sa fim seriosi, la capitolul bere, romanii procedeaza ca la vin – nu ii intereseaza calitatea, nici macar ingredientele (desi ele difera de la un produs la altul), ci doar sa fie blonda, rece, ieftina si multa!

Or ale nu intra aici. Da, rece este :) Ieftina … nu stiu, chiar nu cunosc pretul de piata. Multa? Tinand cont ca are 5.5% alcool poate fi si multa. Depinde cat de ‘mult’ este ficatul tau :)

Sincer, chiar ma bucur ca piata se extinde, ca se dezvolta si ca romanii sunt provocati sa bea si altceva, ca sunt provocati sa isi dezvolte gusturile.

Industria vinului se lupta in ultimii ani cu mentalitatile rigide si cred ca abia peste vreo 10 ani vor fi suficienti romani care sa stie ce e ala vin superior, nobil.

La fel se intampla si in zona berii. Sunt foarte putini exploratori de gusturi, iar cifrele intaresc aceasta afirmatie.

Fratilor, incercati si altceva… jur ca nu va musca :)

Mi-a placut Ale si, din cate inteleg, au aparut zone de degustare in super-marketuri. Daca le vedeti, nu ezitati, eu spun ca merita…

Am totusi si o critica – reclama asta

Nu toti barbatii se gandesc la femei cand beau o bere. Cum ar fi sa spui – “ce corp are femeia asta si ce spuma face”? Mi se pare ca ne-am referi la o femeie usor… expirata.

P.S.: Exista si femei care beau bere :)

Link-uri sponsorizate

Comments