Nu minciuna distruge relatiile, ci adevarul

eucave4
Link-uri sponsorizate

“Nu minciuna e cea care pune capat unei relatii, ci adevarul” – este un mesaj postat pe wall-ul lui Codrin Stefanescu. Nu sunt adeptul cartoanelor cu mesaje, insa asta chiar mi se pare interesant.

Multi sunt tentati sa creada ca minciuna este cea care, de fapt, distruge relatiile. Ei bine, eu cred ca si adevarul le poate distruge!

Si nu orice adevar, ci ala care iese la iveala din spatele minciunilor de inceput.
Sa fim seriosi, oamenii au o problema cu adevarul. Multi cred ca adevarul doare! Si… ce fac? Mint si se mint, fara sa-si dea seama ca minciuna doare si mai rau mai tarziu.

Multe relatii incep in minciuna – minciuna celor care se dau altceva decat ceea ce sunt; minciuna celor care intra in relatii din dorinta (teama) de a nu ramane singuri, minciuna celor care au self esteemul scazut si care – din aceeasi teama (ei o numesc sete de iubire) coboara stacheta si permit sa intre in viata lor oameni care, in mod normal, nu au ce sa caute…

Mai sunt cei care se mint ca sunt pregatiti sa inceapa o noua relatie, chiar daca demonii ultimei relatii inca sunt acolo, in viata si sufletul lor. Pe astia ii simti rapid.

Ei vorbesc non stop despre fostii/ele. Am trecut si eu pe acolo. Sigur ca nu eram pregatit pentru o noua relatie. Se vedea din satelit ca nu scapasem de balastul relatiei anterioare.

Iar acest balast nu se elibereaza imediat. In functie de caz, el iese greu, se curata in timp… uneori in mult timp.

Mai sunt relatiile la intamplare, alea despre care Ortega y Gasett spune ca genereaza cele mai mari dezastre. Alea sunt relatii care contin un mix de minciuni. Si chiar produc, uneori, mari dezastre sufletesti.

Vedeti cate se pot intampla in zona minciunii? Atat de multe incat in ADEVAR se desfasoara circa 5% dintre relatii. 5%! Cam asta se spune ca ar fi procentul relatiilor functionale – adica relatii care se bazeaza de la bun inceput pe adevar si care, evident, nu pot fi distruse de adevar.

Va dati seama cum arata balanta dintre minciuna si adevar? Rau de tot!

Mi-e teama ca daca pica din taler, adevarul se sparge in bucati. Si asa respira greu…

P.S.: Acesta este un fragment din cartea ‘Iubirea de la A la Z: Alfabetul relațiilor’. Dacă vrei să o comanzi, intră AICI

Tinuta din poza: Men’s cave – haina barbatului

Link-uri sponsorizate

Comments